Neki novi Željezničar i projekat koji navijačima obećava mnogo

tačno.net
Autor/ica 11.12.2015. u 10:36

Neki novi Željezničar i projekat koji navijačima obećava mnogo

Polusezona u BH Telecom Premijer ligi je završena, a kao vodeća završila je tuzlanska Sloboda koja realno gledajući i igrački kadar, formu i finansije ima najveće šanse za titulu.

No, da sezona ne bude završena već na polusezoni potrudit će se veliki broj klubova koji imaju iste ambicije, a među njima su svakako i Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo kao i šestoplasirani Željezničar koji ima čak 12 bodova manje od Tuzlaka.

Ali, ambicija na Grbavici ne manjka i u Dolini ćupova se naziru puno bolji dani.

Dolaskom Edisa Mulalića klub kao da je dobio na prijeko potrebnoj živosti koja je osim igranja u Evropi ove sezone bila potpuna nepoznanica, a legenda kluba i igrač koji je svoj život posvetio Plavima već sada je uradio puno novih, boljih stvari.

A sami početak je bio derbi, možda i prekretnica i pokazatelj kakvog Željezničara u budućnosti možemo očekivat. Borbeni, hrabri i puni želje za pobjedom u potpunosti su nadigrali gradskog rivala. Očigledan manjak kvaliteta u igračkom kadru sarajevskom prvoligašu donio je puno problema. Igra je bila neuvjerljiva, a mnogo slabiji protivnici su bez problema nadigrali Željezničar i otkidali im bodove.

A prelazni rok sve je bliže i tu nastupa Edis Mulalić. Njegovo poznanstvo možda će biti i najveća prednost u dugoj premierligaškoj pauzi, a to znači i dolazak vrhunskih i kvalitetnih pojačanja.

Prije svega, tu se misli na povratak Samira Bekića i Srđana Stanića koji bi do kraja decembra trebali kompletirati svoj dolazak na Grbavicu, a danas se pojavila i jedna potpuno nova priča.

Naime, pored ovog sjajnog i za Premijer ligu iskusnog dvojca, na Grbavicu bi trebao stići i Senijad Ibričić koji bi za Plave značio samo jedno, a to je borba za sami vrh.

Da je Mulalić već u svojoj glavi stvorio kompletan projekat novog Željezničara, govori i činjenica da se klub već sada zahvalio nekolicini fudbalera, i prema mišljenju navijača,kompletan “trulež” ekipe je otjeran.

I sa Željom neće biti lagano. Sklapanje ekipe za sljedeću sezonu vjerovatno će biti i prvi cilj novog trenera Plavih, a sljedeće godine ide napad na titulu i širenje najtrofejnije vitrine u BiH.

Premijer liga nikada nije bila zanimljivija, a već od marta i nastavka sezone očekuje se puno veći broj na tribinama stadionima. Prije svega jer čak šest klubova napušta ligu i svim klubovima će podrška biti potrebna više nego ikad. Nekom za opstanak, nekom za sami vrh.

Sljedeća sezona donosi trokružni sistem, puno derbija i zanimljivih utakmica gdje će se sigurno četiri ili pet ekipa boriti za sami vrh.

Novi projekat Željezničara, u većini realizovan Sarajeva, najprijatnije iznenađenje Sloboda na čelu sa Husrefom Musemićem, uvijek favorizovani Zrinjski i Široki Brijeg. Fudbal u Bosni i Hercegovini opet dobija svoj identitet, opet dobija na kvaliteti.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 11.12.2015. u 10:36