Netsi srušili prvake, tri poena Teletovića

tačno.net
Autor/ica 11.1.2014. u 09:51

Netsi srušili prvake, tri poena Teletovića

Brooklyn Netsi su nastavili seriju pobjeda u 2014. godini. Ovog puta su u svom Barclays Centru dočekali aktuelne prvake Miami Heat, te su na kraju slavili pobjedu nakon dva produžetka rezultatom 104:95.

Prvi period je donio dosta efikasnu košarku. Netsi su bolje ušli u susret i poveli su 6:0, ali je nekadašnji duo legendarnih Seattle SuperSonicsa, Ray Allen i Rashard Lewis, vratio stvari na početak. Imao je Miami seriju od 7:0 na četiri minute do kraja, ali je Mirza Teletović trojkom pogodio za izjednačenje 26:26. Joe Johnson je bio nezaustavljiv za aktuelne prvake u prvoj dionici. Ubacio je 22 poena, a Netsi su nakon prvih 12 minuta igre imali poen prednosti 33:32.

Igrali su Netsi sjajno i u drugoj dionici. Konstantno su vodili, a probudili su se Garnett, Pierce i Livingston, pa je Brooklyn uspio da do poluvremena poveća prednost. Heat je nakon 24 minute igre imao minus od osam poena 53:48.

Nastavili su izabranici Jasona Kidda i u drugom poluvremenu s jako dobrom igrom. Stvorili su dvocifrenu prednost koju su bez većih problema održavali cijelom tijekom treće četvrtine. Miami nije uspio da ozbiljno ugrozi Netse u ovom dijelu igre, a u posljednji period su domaći košarkaši ušli s 12 poena prednosti 76:64.

Vratio se Heat u posljednjoj dionici. Nakon flagrantnog prekršaja Teletovića i umalo sukoba s Lebronom Jamesom, te izgubljene lopte u napadu Miami je stigao do minus jedan 80:79. Trojkom Norrisa Colea na dvije minute do kraja Heat je stigao do prvog vodstva nakon prve četvrtine 86:84. U veoma neizvjesnoj završnici James pogađa samo jedno bacanje za izjednačenje 89:89, da bi Paul Pierce promašio šut za pobjedu, te se ušlo u produžetke.

U dodatnih pet minuta ponovo dosta uzbuđenja. Miami je ostao bez ubačaja u ključnim trenucima utakmice što je domaći tim iskoristio, te je na minut i 40 sekundi do kraja otišao na plus četiri 93:89. Anderson je smanjio na minus dva, no LeBron pravi faul u napadu. Ipak, nakon promašaja Netsa na tri sekunde do kraja Cole pogađa za izjednačenje 93:93, a Pierce ponovo promašuje za pobjedu, te se otišlo u novi produžetak, gdje je Heat igrao bez Jamesa, koji je dobio šestu ličnu grešku.

Bez Jamesa nije išlo, pa su Netsi lagano riješili drugi produžetak u svoju korist 11:2, te su stigli do pete uzastopne pobjede.

Mirza Teletović je za više od 14 minuta na parketu ubacio tri poena, Joe Johnson je vodio Netse s 32 poena, Paul Pierce je dodao 23,  a odličan je bio i Shaun Livingston sa 19 poena i 11 skokova. James je kod Heata ubacio 36 poena.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 11.1.2014. u 09:51