Novak Đoković: “Edin Džeko mi je jedan od uzora”

tačno.net
Autor/ica 3.3.2015. u 14:29

Novak Đoković: “Edin Džeko mi je jedan od uzora”

Uoči Davis cupa i utakmice Srbije i Hrvatske, Novak Đoković gostovao je u “Dnevniku Nove TV”.

Srpski teniser razgovarao je sa Sašom Lugonjićem te mu je rekao kako sa nestrpljenjem čeka dvoboj protiv Hrvata.

Nole je rekao da se nada da će navijači u Kraljevu ispoštovati Hrvate i da će sve proći u sportskom nadmetanju i uzajamnom poštovanju.

Đoković je takođe rekao da ga mladi Borna Ćorić dosta podsjeća na njega:

“Da, podsjeća, svako je jedinstven na svoj način. Ja sam rekao to jer sam prepoznao svoje neke karakterne osobine kroz njega kada sam bio u tom uzrastu, u smislu borbenosti, samopouzdanja i igre bez straha. Pokazuje neki borbeni duh bez obzira ko je preko puta mreže”.

Novinaru “Nove TV” otkrio je i da se osjeća vrlo ugodno u Hrvatskoj čiju je obalu nazvao najboljom na svijetu. Od hrvatskih sportista rekao je da se divio Goranu Ivaniševiću, Janici i Ivici Kosteliću, Nikoli Piliću.

Kao uzore Novak je spomenuo i Edina Džeku, Vladu Divca i Tinu Maze.

“Imamo puno sportista koji su se ostvarili na međunarodnom nivou. Košarkaši su vjerovatno ostvarili najveći međunarodni uspjeh, vaterpolisti su sjajni, i naši i hrvatski. Naravno da mi godi i laska mi kad mi ljudi kažu da sam jedan od najvećih, ne možete ostati ravnodušni i reći da me to ne interesuje, ali više se trudim da ostanem na tom putu na kojem sam sad, za koji mislim da je ispravan i koji meni donosi mnogo uspijeha”, naglasio je Đoković i dodao da ako je na prostoru bivše države nešto dobro, onda je to sport”.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 3.3.2015. u 14:29