Nove pohvale za Ibiševića: On je najlukaviji igrač Bundeslige

tačno.net
Autor/ica 21.10.2016. u 10:42

Nove pohvale za Ibiševića: On je najlukaviji igrač Bundeslige

U subotu se na Olimpijskom stadionu u Berlinu igra utakmica između domaće Herthe i Kolna, a ovo će biti jedan od mečeva koji će privući možda i najveću pažnju njemačke javnosti.

Naime, radi se o utakmici dvije ekipe koje naprosto blistaju ove sezone i sigurno je da će ova utakmica biti prekretnica ja jedne, odnosno druge u slučaju dobrog rezultata.

Trener Jarčeva, Peter Stoger u najavi ove utakmice istakao je da se ekipe poznaju veoma dobro i da jednostavno u ovoj utakmici ne može biti iznenađenja.

Takođe, on je istakao reprezentativca Bosne i Hercegovine Vedada Ibiševića i nazvao ga najlukavijim igračem u kompletnoj Bundesligi:

“Vedad Ibišević ima lukavstvo kakvo nemaju drugi napadači u Bundesligi. U situacijama u kojima naizgled ne možete biti kažnjeni, Ibišević zna pronaći rješenje i prijetiti. Golovi koje je postigao su upozorenje i za nas. On je uzbudljiv i vješto koristi ono što mu se ukaže“, rekao je trener Kolna.

Vedad Ibišević u dosadašnjih sedam kola bio strijelac pet puta, dok je dodao i tri asistencije. To ga čini najkorisnijim igračem kompletne Bundeslige, a nalazi se i na diobi trećeg mjesta najboljih strijelaca zajedno s Chicharitom i Lewandowskim.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 21.10.2016. u 10:42