Obilježeno 20 godina Karate kluba Sensei

tačno.net
Autor/ica 27.2.2017. u 14:24

Obilježeno 20 godina Karate kluba Sensei

Članovi kluba u našu zemlju donijeli su više od hiljadu medalja osvojenih na državnim, evropskim i svjetskim takmičenjima. Iznjedrili su 20 majstora karatea 1. dan, 4 majstora 2. dan i 2 majstora 3. dan

Karate klub Sensei iz Sarajeva, jedan od najtrofejnijih u ovom sportu, obilježio je 20 godina postojanja. Klub je osnovan 1996. godine na incijativu majstora karatea Merite Tirić-Čampara i Mensura Sladića. Svečanost je bila prilika da se dodijele priznanja za postignute rezultate najboljim pojedincima. Među njima je i Arnela Odžaković, koja je majstorsko zvanje, ali i niz međunarodnih rezultata stekla upravo u klubu Sensei. Ponosni su i da su takmičarke kluba, Nizama Šemić, Ema Čampara i Amna Valjevčić, kao kata tim reprezentacije, prije dvije godine, osvojile 3. mjesto na Evropskom regionalnom prvenstvu u Izmiru što je i jedini državni rezultat u toj konkurenciji.

’Sretni smo da obilježavamo 20 godina kontinuiranog djelovanja tokom kojih smo prenijeli vještine karate na nekoliko hiljada djece. Ponosni smo na članove kluba koji su u našu zemlju donijeli više od hiljadu medalja osvojenih na državnim, evropskim i svjetskim takmičenjima. Iznjedrili smo 20 majstora karatea 1. dan, 4 majstora 2. dan i 2 majstora 3. dan. Odškolovali smo 15 sudija od kojih neki sude na državnom nivou, a naš trener Emir Meholjić nosi zvanje balkanskog sudije,” poručila je Merita Tirić-Čampara, osnivačica Karate kluba Sensei i predsjednica Upravnog odbora Karate saveza Kantona Sarajevo.

Karate klub Sensei ima 80 članova, od kojih su većina djeca do 15 godina. U ovom vrhunskom, sportskom klubu, djecu osim karate uče i najvećim životnim vrijednostima i pomažu im u ostvarivanju vrhunskih rezultata.

Radujemo se svakom uspjehu naših učenika, ali ono što je za nas u klubu najvažnije je to da su sva ta djeca i mladi ljudi iznimno kvalitetne ličnosti. S ponosom ističem da su 95% naših  trenera djeca ovoga kluba koji su karijeru počeli kao učenici, potomkao takmičari koji su osvajali medalje na raznim takmičenjima, nastupali za reprezentaciju BiH, a svi su ili završili fakultete ili studiraju i teže akademskom obrazovanju,” dodala je Čampara.

U godinama koje slijede rukovodstvo Karate kluba Sensei intenzivno će raditi na popularizaciji karate sporta među djecom i mladima, kao i na stvaranju mladih trenera i sudija.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 27.2.2017. u 14:24