Odlično prvo poluvrijeme Reala za titulu Superkupa

Autor/ica 30.8.2012. u 00:31

Odlično prvo poluvrijeme Reala za titulu Superkupa

 

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Superkup Španije nakon što su u uzvratnom susretu na Santiago Bernabeu savladali Barcelonu sa 2:1, te su zahvaljujući golovima u gostima u prvom susretu (2:3) došli do titule pobjednika.

eal je od prve minute bio bolji tim, a već u 11. minuti su stigli do gola. Higuain je iskoristio grešku Mascherana i izašao je sam pred Valdesa, te mu nije bilo teško da matira golmana Barcelone za vodstvo svog tima od 1:0.

Samo sedam minuta kasnije novi gol u mreži Katalonaca. Ponovo je odbrana Barcelone konfuzno djelovala,a  to je iskoristio Cristiano Ronaldo koji bez većih problema postiže gol za velika dva gola prednosti 2:0.

Imao je Real potom još nekoliko izvanrednih prilika. Higuain je bio najopasniji po gol Valdesa, a izabranicima Josea Mourinha poništen je i jedan gol kojeg je postigao Pepe.

Barcelona je u 28. minuti ostala bez Adriana koji je dobio direktan crveni karton nakon prekršaja nad Ronaldom, a Barcelona izuzev nekoliko poluprilika nije ozbiljnije zaprijetila golu Casillasa sve do 45 minute utakmice. Lionel Messi je fantastično izveo slobodan udarac, te je matirao Casillasa za smanjenje rezultata na 2:1, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Prvu veliku priliku u nastavku propustila je Barcelona. Pedro se našao u velikoj prilici pred Casillasom, ali je golman Reala fantastičnom reakcijom spasio svoj gol. Uzvratio je Khedira u 69. minuti kada se gotov ušetao u mrežu sa loptom, ali ja i Valdes sjajno reagovao, te je spasio Barcelonu.

Higuain je u 80. minuti ponovo u velikoj prilici. Dobar šut Argentinca zaustavila je stativa, te je rezultat i dalje ostao 2:1. Debi u dresu Reala u 84. minuti upisao je i Luka Modrić, no niti on nije uspio promijeniti stanje na terenu, pa je do kraja susret ostalo 2:1, što je Realu donijelo trofej pobjednika Superkupa.

Autor/ica 30.8.2012. u 00:31