Okršaj favorita iz sjene predstojećeg Mundijala pripao gostima

tačno.net
Autor/ica 15.11.2013. u 08:21

Okršaj favorita iz sjene predstojećeg Mundijala pripao gostima

Duel četvrte i pete reprezentacije svijeta pripao je gostima, Kolumbija je na stadionu kralja Baudoina savladala Belgiju rezultatom 0:2.

U prvom dijelu meča nešto su bolji bili izabranici Marka Wilmotsa, tri lijepe šanse je propustio Christian Benteke, zbog navodnog prekršaja nad istim igračem domaći su 40. minuti tražili i kazneni udarac, ali je engleski sudija Mark Clattenburg ostao imun. Južnoamerička selekcija najbolju priliku je imala preko Radamela Falcao, ali na odmor se ipak otišlo početnim rezultatom.

Ponajbolji fudbaler Kolumbije se za promašaj iz prvih 45. minuta igre iskupio u 51. minuti. Falcao je vješto izbjegao ofsajd zamku te u situaciji jedan na jedan ipak nekako uspio prevariti Simona Mignoleta.

Gosti do drugog gola stižu u 66. minuti, nakon jednog centrašuta lopta je došla do Victora Ibarba koji je neometan sa nekoliko metara snažnim udarcem Mignoleta ostavio bez šansi.

Do kraja susreta popularni Đavoli su imali nekoliko koloslanih prilika, a u dva navrata su pogađali stativu i to preko Marouanea Fellainija te Driesa Mertensa, ali ipak nisu uspjeli savladati legendarnog kolumbijskog čuvara mreže Faryda Mondragona.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 15.11.2013. u 08:21