Pandža: Momci su umorni, ali se bore da na najbolji način predstave BiH

tačno.net
Autor/ica 12.8.2015. u 11:11

Pandža: Momci su umorni, ali se bore da na najbolji način predstave BiH

Selektor kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Josip Pandža je, nakon jučerašnje pobjede protiv reprezentacije Francuske na Eurobasketu, izjavio za Anadolu Agency (AA) da je njegova ekipa dobrom igrom uspjela da zadrži šanse za plasman među osam najboljih u Evropi, u momentima kada su ih skoro svi otpisali.

“Pobjedom protiv odlične selekcije Francuske uspjeli smo održati šanse za četvrtfinale na Evropskom prvenstvu”, rekao je selektor bh. košarkaša.

Napomenuo je kako ekipa BiH danas u utakmici protiv Hrvatske odlučuje o svojoj sudbini na Eurobasketu.

“Danas odlučujemo sami o svojoj sudbini. Hrvatska je izgubila svoje šanse za prolaz dalje. Međutim, kvalitetom igre i igrača koje imaju u timu jednaki su svim ostalima. Izgubili su četiri egal utakmice. Igraju rasterećeno i mogu biti jako opasni”, istakao je Pandža.

Na kraju je istakao kako je među mnogim košarkašima u timu BiH primjetan umor napominjući kako se ipak bore da na najbolji način predstave zemlju u Evropi.

“Kod nas je već sada primjetan veliki umor, ali igrači se herojski drže i bore, što je pokazatelj koliko im je stalo da nižu pobjede u Evropi. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo cilj, a to je ulazak među osam najboljih u Europi”, rekao je selektor Pandža.

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH savladala je jučer u drugom susretu druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Litvaniji selekciju Francuske sa 64:57. Francuska je inače bila jedan od najvećih favorita za osvajanje zlatne medalje.

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH večerašnjom utakmicom protiv vršnjaka iz Hrvatske nastavlja svoje takmičenje na Eurobasketu u Litvaniji.

Susret je na rasporedu od 21:15 sati.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 12.8.2015. u 11:11