Panika u Madridu: Cristiano Ronaldo povrijedio koljeno

tačno.net
Autor/ica 3.4.2014. u 09:25

Panika u Madridu: Cristiano Ronaldo povrijedio koljeno

Iako je praktički osigurao nastup u polufinalu Lige prvaka, španski nogometni klub Real Madrid zabrinula je povreda najboljeg igrača Cristiana Ronalda.

Portugalac je u 3-0 pobjedi nad Borussijom Dortmund napustio travnjak u 79. minuti, nakon što je osjetio bolove u patelarnoj tetivi lijevog koljena. Cristiano Ronaldo je u spomenutoj minuti legao na travnjak i odmah zatražio izmjenu od trenera Carla Ancelottija, što nikada nije dobra vijest. Portugalca već posljednja dvije sedmice muči to lijevo koljeno, zbog kojeg redovno pohađa fizikalne i terapije strujom.

Španski mediji nagađaju da će zbog novih problema s koljenom Cristiano Ronaldo propustiti teško gostovanje Real Madrida u San Sebastianu kod Real Sociedada naredne subote, dok Ancelotti kaže da će o njegovom nastupu odlučiti tek dan prije utakmice.

Real si je dvama uzastopnim porazima (Barcelona i Sevilla) zakomplicirao život u Primeri nakon što je imao čistu situaciju ispred Barcelone i Atletico Madrida. Trenutno je dva boda udaljen od Barcelone i tri od Atletica.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 3.4.2014. u 09:25