Pjanić o utakmici sa Nigerijom: Da i Begović da gol i pobijedimo bili bismo zadovoljni

tačno.net
Autor/ica 21.6.2014. u 09:45

Pjanić o utakmici sa Nigerijom: Da i Begović da gol i pobijedimo bili bismo zadovoljni

Nije samo utakmica bitna za nas igrače, nego i za našu državu. Igrat ćemo na pobjedu, poručio je Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH pred današnji meč sa Nigerijom na SP

Da i naš golman Asmir Begović da gol i pobijedimo bili bismo zadovoljni, odgovorio je Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH na oficijelnoj press konferenciji FIFA uoči današnjeg susreta BiH i Nigerije u Cuiabi, na pitanje „ko će odlučiti utakmicu“.
Konstatovao je kako je to ključna utakmica za BiH u nastojanjima da se plasira u osminu finala SP, nakon što su on i saigrači izgubili u prvom kolu grupe „F“ od Argentine (1:2).

„Jedva čekamo da počne utakmica. Svjesni smo koliko nam je važna. Nećemo dopustiti da izgubimo. Nije samo utakmica bitna za nas igrače, nego i za našu državu“, rekao je Pjanić, dodavši:

„Pripremamo utakmicu na najbolji mogući način. Bit ćemo spremni. Ne podcjenjujemo Nigeriju, ali uvjereni smo u našu snagu i igru, te vjerujemo da ćemo pobijediti i na koncu plasirati se u drugi krug SP“.

Pjanić je poručio da će BiH i protiv Nigerije igrati ofenzivno, na pobjedu, te da je mentalitet ekipe pobjednički.

„Igramo svaku utakmice da pobijedimo. Nismo zadovoljni ni sa porazom od Argentinaca, iako su oni bolji od nas. Možemo još puno bolje, što ćemo i pokazati ovdje u Brazilu“, govorio je Pjanić.

Utakmica drugog kola grupe „F“ između BiH i Nigerije igra se danas u Cuiabi od 18 sati po lokalnom vremenu, odnosno u ponoć po srednjoevropskom.

AA

tačno.net
Autor/ica 21.6.2014. u 09:45