Podržimo Veležove dječake u borbi za šampiona

tačno.net
Autor/ica 16.5.2016. u 11:13

Podržimo Veležove dječake u borbi za šampiona

Nije tajna da FK Velež prolazi kroz najteži period u svojoj istoriji. Oni upućeniji znaju da sve što se moglo urotiti protiv Veleža, nije pričekalo ni odgovarajući trenutak nego je požurilo. Putujući kroz cijelu tu tamu u toku cijele ove sezone, oni od kojih se nikada ne bi očekivalo odlučiše da se i njih nešto pita.

Pionirska selekcija FK Velež na čelu sa trenerom Đurasovićem, iskaza svoj inat i nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu pokaza pravo lice. Rekli bismo, kako se Velež nastavio strmoglaviti, najmlađa kategorija takmičara se istim tempom pođe uspinjati.

U proljetnom dijelu, pioniri FK Velež ostvariše sve pobjede u prvenstvu HNK, između ostalog i protiv protivnika poput HŠK Zrinjski, NK Brotnjo i u zadnjem kolu NK Čapljina i dovedoše se u situaciju koju tamo na početku sezone nisu mogli ni zamisliti. Da se protiv NK Stolac, ovaj utorak u 17:30 bore za lidersku poziciju u prvenstvu. U slučaju pobjede, 2 kola prije kraja, naši pioniri bi zasjeli na vrh tabele i doveli se u odličnu situaciju da tu ostanu do kraja prvenstva jer su preostale nešto lakše utakmice protiv NK Branitelj i NK Mostar. Utakmica se, inače, igra u utorak jer je pomjerena sa standardnog termina nedjeljom. Pomjerena iz razloga što su pojedini igrači ove buduće šampionske selekcije morali popunjavati kadetsku selekciju, koja nema apsolutno nikakav rezultatski imperativ,  a morala je tu istu nedjelju igrati protiv FK Sarajevo. Detalje ne moramo iznositi, ali shvatate šta želimo da kažemo.

Njihov inat je toliko jak, da u vrijeme kada se sticajem okolnosti, mreža našeg kluba tresla onoliko puta koliko to nismo mogli ni sanjati, oni sačuvaše svoju mrežu u posljednjih 400 minuta. Ne zaboravite da su to ista ona djeca koja su do juče trenirala po sportskim salama u i okolo grada Mostara, a danas treniraju u uslovima kakvi vladaju u Sjevernom logoru o čemu smo govorili više puta.

Oni imaju 2 želje. Prva da odrade trening sa prvim timom, što se UGMR u saradnji sa FK Velež trudi da im ispuni. A za onu drugu nam treba pomoć svih vas. Oni žele da odigraju tekmu pred 500 ljudi. Mi kažemo, da su nas ta ista djeca zadužila da im istu i ispunimo. Pozivamo sve simpatizere i navijače FK Velež, kao i sve građane Mostara da se ovoj djeci ispuni želja, te da u utorak u 17:30 pokažemo da vidimo njihov trud i rad. I na kraju, da svi zajedno proslavimo pobjedu protiv NK Stolac i poguramo naše pionire prema šampionskoj tituli HNK i odlasku na državno prvenstvo u Sarajevo.

S poštovanjem,

UG Mostarski Rođeni

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 16.5.2016. u 11:13