Pogledajte kako se Barca oprostila od Puyola

tačno.net
Autor/ica 16.5.2014. u 07:21

Pogledajte kako se Barca oprostila od Puyola

Carles Puyol, koji je upravo napunio 36. godina, završava fantastičnim uspjesima i trofejima bogatu karijeru, u kojoj je 18 godina igrao za samo jedan klub.

Od toga je deset godina Barcelonu predvodio kao kapetan, nastupio u preko 600 utakmica, osvojio šest naslova španjolskog i tri europskog prvaka, da nabrojimo samo one najvažnije od 21 klupskog trofeja koje je uzeo. Za reprezentaciju je nastupio 100 puta i podizao trofej prvaka Europe i svijeta.
U Barceloni je igralo i igra mnogo velikana, ali Puyol je nesumnjivo jedan od najvećih u povijesti tog kluba. Duša i prije svega srce momčadi, simbol. Puno više od igrača, u klubu koji se tepa da je više od kluba.

Neustrašivog borca, zaduženog za prljave poslove, bez veze s onima koje na oduševljenje ljubitelja nogometa izvode umjetnici iz veze i napada, posljednjih godina dotukle su ozljede. Puyol se uostalom nikad nije štedio i da operacije i ranjavanja nisu istrošile njegovo tijelo, igrao bi još koju godinu.
U znak zahvalnosti za pola života blistave službe, Barcelona mu je posvetila video u kojem su Van Gaal, koji ga je davne 1999. promovirao u prvu momčad i pod kojim je debitirao za prvu momčad, zatim Xavi, Iniesta, Guardiola…
Posebna poslastica snimka je njegovog prvog televizijskog nastupa, gdje se po frizuri (koja će postati njegov zaštitni znak) vidi zašto je ovaj beskompromisni branič bio i ostao veliki ljubitelj jednako takve glazbe.
Ako ste mislili da je Slaven Bilić najveći metalac među nogometašima, grdno ste se prevarili.

index.hr

tačno.net
Autor/ica 16.5.2014. u 07:21