POVRATAK BARSINIH VANZEMALLJACA: LEVERKUZEN PONIŽEN

Autor/ica 14.2.2012. u 22:41

POVRATAK BARSINIH  VANZEMALLJACA: LEVERKUZEN PONIŽEN

Fudbaleri Barcelone savladali su večeras na BayAreni ekipu Bayera iz Leverkusena rezultatom 3:1 u utakmici osmine finala Lige prvaka.

 

Izabranici Pepa Guardiole su od samog početka susreta imali više od igra, no u prvih četrdeset minuta nije se mogla vidjeti konkretna prilika pred golom Leverkusene. Sa druge strane ni domači fudbaleri nisu napravili ništa konkretno, tokom kompletnog prvog poluvremena.

Igrala se 41. minuta kada Alexis Sanchez sprječava jednu kontru Bayera. Lopta potom dolazi do Messija koji sa sredine terena sjajno proigrava upravo Alexisa koji izlazi sam pred golmana domaćih Leno, te ga bez većih problema kroz noge matira za vodstvo Katalonaca od 1:0.

Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo bolju igru oba tima. Domaći fudbaleri su ušli u drugih 45 minuta mnogo konkretnije, a napadi su se isplatili već nakon šest minuta igre u nastavku. Nakon duge akcije Bayera Ćorluka sa desne strane upućuje odličan centaršut, a Michal Kadlec je nadskočio Alixisa, te je glavom pogodio mrežu Valdesa za izjednačenje rezultata.

Radost domaćih fudbalera i navijača trajala je samo četiri minute. Sada je Cesc Fabregas odlično proigrao Alexisa koji zaobilazi golmana Bayera i pogađa za vodstvo Katalonaca od 2:1. Bayer se nije predavao, a u 57. minuti imali su odličnu priliku. Renato Augusto je odlično šutirao iskosa sa desne strane, no njegov udarac brani Valdes.

Gonzalo Castro je u 64. minuti sjajno šutirao sa desetak metara, no fudbaler Bayera nije imao sreće jer je lopta pogodila stativu. Istom mjerom je na drugoj strani uzvratio Leo Messi. Fenomenalno je prošao po desnoj strani, potkopao loptu pored Lena, no stativa je spriječila loptu na putu do gola.

Još jednu šansu za Leverkusen propustio je Kiessling samo minut nakon što je ušao u igru. Castro je centrirao u 78. minuti, napadač Bayera glavom, no Valedes sigurno brani.

Do kraja susreta još jedna gol u mreži domaćih. Messi i Alves su odigrali odličnu akciju, a Argentinac je bez većih probelma pogodio za konačnih 3:1.

Messi je ovim golom došao do brojke od 19 golova u knock outa fazi Lige prvaka čime je postao apsolutn

Autor/ica 14.2.2012. u 22:41