Prandelli podnio ostavku odmah nakon ispadanja sa SP-a!

tačno.net
Autor/ica 25.6.2014. u 10:17

Prandelli podnio ostavku odmah nakon ispadanja sa SP-a!

Selektor talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli podnio je ostavku nakon ispadanja u prvom krugu Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Italija je u utorak izgubila od Urugvaja (1-0) u dvoboju koji je izravno odlučivao ko će se pridružiti Kostariki kao putnik u osminu finala iz grupe D. Poslije utakmice se Prandelli pojavio na konferenciji za novinare i odmah u uvodu poručio:

“Razgovarao sam nakon utakmice s predsjednikom Italijanskog nogometnog saveza Giancarlom Abeteom i rekao mu da podnosim ostavku. Tehnički plan i strategija nisu uspjeli i jedino je pošteno da osoba koja je odgovorna za to odstupi s dužnosti”.

Prandelli je uoči SP-a produžio ugovor, ali na kraju očito neće ostati na klupi Azzurra.

“Prije produženja ugovora postojala je volja da nastavimo ići istim putem. Međutim, ne znam što se dogodilo nakon potpisa u Italiji. Odjednom smo se našli pod verbalnom agresijom. Postali smo poput političke stranke, ljudi su nas praktički optuživali da smo ukrali novac državi. Ja sam uvijek plaćao svoje poreze i mogu hodati uzdignute glave”, dodao je Prandelli.

Osim njega, ostavku je nakon utakmice podnio i spomenuti predsjednik saveza Abete koji je kratko poručio da će pokušati nagovoriti Prandellija da se predomisli.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 25.6.2014. u 10:17