Prelezak Hajrovića u Galatasaray je velika stvar i za bh. fudbal

tačno.net
Autor/ica 7.1.2014. u 17:27

Prelezak Hajrovića u Galatasaray je velika stvar i za bh. fudbal

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić za Anadolu Agency (AA) je kazao kako je prelazak bh. reprezentativca Izeta Hajrovića u turski Galatasaray vrlo značajan transfer i za bh. fudbal.

“Galatasary je veliki klub i mislim da je prelazak Hajrovića u turski klub dobar potez. Sada mu slijedi da se izbori za svoje mjesto u timu jer je konkurencija vrlo jaka. Galatasaray ima strašne igrače poput Drogbe, Sneidera. Ali dobro je za Hajrovića da može da igra na više mjesta, u veznom redu, ali i iza napadača”, rekao je bh. selektor.

Smatra da je Hajrović otišao u jedan od najboljih turskih ali i evropskih klubova koji imaju vrlo visoke ambicije.

“Riječ je o klubu koji je trenutno među 16 najboljih u Evropi. Zato je ovo veliki korak u karijeri našeg Hajrovića. Radi se o jednom od najvećih turskih klubova ikada. Ali Hajrović ne smije sada da se opusti jer se treba dokazivati i dalje”, kazao je Sušić.

Dodaje kako je za prelazak Hajrovića u turski klub značajno pomogao i uspjeh fudbalske reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu ove godine.

“Vidi se koliko znači uspjeh nogometne reprezentacije za naše fudbalere. Mislim da mu je i onaj pogodak protiv Slovačke mnogo pomogao da ode u veliki klub iako je i u švicarskoj igrao za vrlo dobar klub. Svaki uspjeh reprezentacije je i karta za prelazak u dobre klubove”, istakao je Sušić.

Na kraju je naglasio kako je vrlo značajno da prije samog SP što više bh. igrača zaigra u najboljih evropskim klubovima.

“Prelazak Hajrovića je značajan i za sam bh. fudbal. Skoro svi naši fudbaleri igraju u poznatim evropskim klubovima. Ali mislim da je i zbog predstojećeg Svjetskog prvenstva velika stvar kada naš igrač ode u veliki tim kao što je Galatasaray. Nadam se da će još naših fudbalera otići u velike klubove”, rekao je Sušić.

tačno.net
Autor/ica 7.1.2014. u 17:27