Primera: Real u Madridu razbio Osasunu

Autor/ica 6.11.2011. u 15:54

Primera: Real u Madridu razbio Osasunu

 Nogometaši Reala u 12. kolu Primere utrpali su Osasuni sedam pogodaka i tako barem privremeno odmakli Barceloni na četiri boda…

Momčad Josea Mourinha nastavlja s efikasnim izdanjima u Primeri. Na Santiago Bernabeu u 12. kolu stigla je Osasuna i doživjela pravi potop u režiji Cristiana Ronalda i Benzeme koji su zajedno postigli pet pogodaka. Da će još jednom biti pucački raspoložen Ronaldo je pokazao u 23. minuti kada je na dodavanje Angela Di Marije s desnog boka sjajno glavom loptu lagano prebacio u dalji kut vratara gostiju za 1-0. Osam minuta kasnije Osasuna je iznenadila obranu Reala i preko Baldea stigla do poravnanja, ali je nakon toga na terenu postojala samo jedna momčad. Već u idućem napadu, tri minute nakon izjednačenje, ponovno Di Maria praktički s iste pozicije na desnom boku šalje odličnu loptu na drugu stativu gdje je najviši branič Reala Pepe koji loptu spušta u suprotni kut za 2-1.

Razigrani argentinski veznjak Di Marija je pet minuta prije odmora ponovo idealno uposlio suigrača za 3-1. Malo izvan šesnaesterca krasnom dubinskom loptom je proigrao sunarodnjaka Gonzala Higuaina koji se jednim potezom lako riješio čuvara, a zatim snažno zakucao loptu u mrežu Osasune. S tim rezultatom se otišlo na predah, a odmah na startu nastavka loša vijest za Mourinha. Sjajni Di Marija je nakon jednog starta ostao na travi, a potom je uz bolnu grimasu na licu iznešen s terena. Umjesto njega u igru je ušao Benzema.

Samo pet minuta kasnije Özil se po sredini terena sjurio u kazneni prostor gostiju gdje ga je pokosio Satrustegui. Sudac je opravdano pokazao na bijelu točku, i jednako opravdano isključio braniča Osasune. Siguran realizator bio je Ronaldo koji je svega četiri minute poslije, nakon odlične akcije Özila i Arbeloe, još jednom glavom poentirao i povisio na 5-1. Bio je to ponovno precizan ubačaj s desnog boka i trzaj glavom Ronalda za njegov 17. gol u sezoni, odnosno 13 prvenstveni pogodak u 11 odigranih utakmica…

Nakon Portugalca na scenu je stupio Francuz Karim Benzema. Prvo je u 63. minuti iskoristio odličan proboj Fabia Coentraa po lijevoj strani i također vrlo dobar centaršut na drugu vratnicu. Benzema je potpuno neometan primio loptu i zabio za 6-1. Bile su to uraganske minute Reala koji je u tom razdoblju postigao tri pogotka, a točku na i postavio je svojim drugim golom Benzema u 81. minuti. Još jednom je asistent bio Alvaro Arbeloa koji je preciznom loptom kroz sredinu obrane Osasune lijepo uposlio Francuza koji je iz prve ljevicom loptu poslao u donji lijevi kut vratara Fernandeza. Na kraju gosti mogu biti i sretni što je Real malo primirio igru u zadnjih 10 minuta, a i sudac im je išao na ruku odsviravši kraj bez i jedne sekunde nadoknade.

Ostale utakmice 12. kola igraju se poslijepodne i navečer, a recimo da prvi pratitelj Reala, Barcelona, ide na vruće gostovanje u Bilbao kod Athletica.

Primera, 12. kolo:

Real Madrid – Osasuna 7-1 (C. Ronaldo 23, 54-11m, 58, Pepe 34, Higuain 40, Benzema 63, 81)

Redoslijed: 1. Real Madrid 28, 2. Barcelona 24 (-1), 3. Valencia 24, 4. Levante 24, 5. Sevilla 18…

Autor/ica 6.11.2011. u 15:54