Prvi poraz čarobnjaka: Real Sociedad srušio Barcelonu

tačno.net
Autor/ica 19.1.2013. u 19:27

Prvi poraz čarobnjaka: Real Sociedad srušio Barcelonu

Stadion Anoeta u San Sebastianu još se jednom pokazao neosvojivim za Katalonce. To je jedino mjesto koje Barcelona nije nijednom pokorila u posljednje tri sezone. Štaviše, izgubila je i u sezoni 2010./11, a prošle sezone je dvoboj završen s 2-2. I tada su gosti brzo poveli s 2-0 da bi Baski do kraja uspjeli izjednačiti.

Barcelona, dakle, nakon 20 kola ima na kontu 18 pobjeda, te po jedan remi i poraz, a jedino je još kod kuće protiv Real Madrida prosula bodove. No, njena je prednost pred pratnjom i dalje velika, drugoplasirani Atletico Madrid bi eventualnom nedjeljnom pobjedom protiv Levantea smanjio zaostatak na osam bodova.

Ni subotnja utakmica nije mogla proći bez pogotka Lionela Messija. Najbolji svjetski nogometaš je zabio s vrha šesnaesterca nakon proigravanja Andresa Inieste. Prije toga je domaći golman Claudio Bravo napravio veliku grešku kod ispucavanja lopte.

Messiju je ovo već 29. prvenstveni pogodak ove sezone, a zabio je već deseto kolo zaredom. Pedro Rodriguez je u 25. minuti smjestio loptu u praznu mrežu iz neposredne blizine nakon što ga je s desne strane poslužio Dani Alves.

Preokret domaćih je krenuo u 40. minuti kada je Chory Castro iskosa s lijeve strane zakucao loptu iza leđa Victora Valdesa. Jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se u 56. minuti kada je Gerard Pique zbog prekršaja na Carlosu Veli dobio drugi žuti karton i ostavio goste brojčano oslabljene. Samo šest minuta kasnije odbrana Barcelone je ponovno kapitulirala. S lijeve strane kaznenog prostora opalio je Castro, a lopta se odbila od Javiera Mascherana, koji je netom prije toga ušao u igru, i prevarila Valdesa.

I nakon što se već činilo da će utakmica završiti remijem u prvoj minuti sudijske nadoknade je s desne strane loptu pred gol gostiju uputio Carlos Martinez, a Imanol Agirretxe se ubacio između Alvesa i Mascherana i zabio za veliko slavlje Baska.

tačno.net
Autor/ica 19.1.2013. u 19:27