Rafael Nadal poražen od 124. tenisera svijeta

tačno.net
Autor/ica 25.10.2014. u 09:41

Rafael Nadal poražen od 124. tenisera svijeta

Španski teniser Rafael Nadal doživio je novi šamar na ATP turu pošto je u četvrtfinalu turnira u Baselu poražen od 124. tenisera svijeta.

Povrijede zbog kojih je španski teniser Rafel Nadal odustao od učešća na Mastersima i Grand slamu na tlu Sjeverne Amerike očigledno su uticale na to da treći teniser svijeta totalno ispadne iz ritma.

Gubitak liderske pozicije na ATP rang listi ne boli koliko činjenica da Rafa ne uspijeva da pronađe formu o čemu svjedoči i današnji poraz u četvrtfinalu turnira u Baselu.

Treći teniser svijeta a drugi nosilac na turniru u Baselu poražen je u četvrtfinalu od 124. tenisera na ATP rang listi koji dolazi iz Hrvatske i zove se Borna Ćorić.

Sedamnaestogodišnjak iz Zagreba ostvario je najveću pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri pošto je u Baselu savladao Rafaela Nadala rezultatom 2:0 (6:2, 7:6) u meču koji je trajao sat i 43 minuta.

Jasno je da se ovakva senzacija mogla dogoditi samo uz očajno izdanje Rafaela Nadala ali ne smije se prenebrenguti ni činjenica da je mlađani Hrvat dao svoj maksimum i zaslužio trijumf.

Coric

Eliminacija Rafala Nadala u četvrtfinalu Basela razočaraće švicarske navijače koji su se nadali da će u finalu imati priliku da gledaju okršaj Rogera Federara i španskog asa, prenose sportske.net.

sport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 25.10.2014. u 09:41