Real nikada nije pobijedio u Münchenu, ali ne mora ni večeras

tačno.net
Autor/ica 29.4.2014. u 08:01

Real nikada nije pobijedio u Münchenu, ali ne mora ni večeras

“REAL jednostavno nije momčad koja se može 90 minuta braniti”, otkrio je svoja razmišljanja Pep Guardiola, koji je proteklih dana puno više razbijao glavu od Carla Ancelottija. Talijan je posljednji koji je uspio obraniti naslov u Ligi prvaka s Milanom, a to je ono što je uoči sezone zacrtao Bayern.

Pogled u povijest daje Bavarcima golem zamah uoči polufinala, Real ih u Muenchenu nikada nije pobijedio, a Ancelotti večeras to niti ne mora da bi Real uveo u finale, prvo nakon 2002. godine. Iako je njegov Real aktivniji i neusporedivo brži od onog Mourinhovog, i njegov se srednji blok puno bolje osjeća s loptom nego bez njega, uvijek treba računati na Ancelottijevu praktičnost.

“Može se dogoditi da prođemo u finale i bez da zabijemo, ali naš je cilj, kao i u svakoj utakmici, postizati golove. Bayern ima svoju nogometnu filozofiju i ne vjerujem da će je mijenjati. Ja preferiram brzu transformaciju i što kraći put do protivničkog gola”, govori Realov trener.

Pep je taj koji mora hvatati rezultat i po mogućnosti ne pogriješiti kao što je to učinio u Madridu Philipom Lahmom. Jednog od najboljih braniča svijeta gurnuo je s njegovog mjesta i primio gol baš na toj strani, a mogao je još barem dva. Jasno je zato da se o taktici puno više brine Guardiola.

“NIsmo budale da vjerujemo da smo već prošli”

Real je bio opasan u svakom momentu u kojem je Bayern imao loptu. Coentrao, Di Maria i Ronaldo brzinom su stvorili šanse za puno veću pobjedu. I onaj jedini pogodak su uzgred rečeno zabili nakon blokiranog udarca Bayerna u svom šesanestercu.

“Nismo budale da pomislimo da smo već pobijedili. U Muenchenu igramo protiv velike momčadi. No, nije nimalo bitno u kojem ćemo sustavu igrati. 4-4-2 ili 4-3-3-3, to sutra neće ništa odlučiti. Taktika nije bitna koliko mentalni aspekt i želja momčadi da uđe u finale. Ni forma nije toliko bitna, važno je da se momčad drži zajedno”, poručio je Ancelotti, i upozorio da se njegovim igračima ne smije ponoviti mlaki start kao u prvoj utakmici.

“Od starta moramo pokazati autoritet”, dodao je.

Vjerojatni sastav Real Madrida:

Casillas – Coentrao, Ramos, Pepe, Carvajal – Di Maria, Alonso, Modrić – Ronaldo, Benzema, Bale

index.hr

tačno.net
Autor/ica 29.4.2014. u 08:01