Real pao u Sevilli

Autor/ica 16.9.2012. u 00:09

Real pao u Sevilli

 

Fudbaleri Seville savladali su večeras na svom Ramon Sanchez Pizjuan stadionu prvaka Španije Real Madrid sa 1:0 u susretu četvrtog kola Primere.

Sevilla je odlično otvorila utakmicu, pa je do prednosti došla već nakon dvije minute igre. Rakitić je izveo korner, a odbrana Kraljeva je zaboravila na Piotra Trochowskog koji je zaluva loptu iza Casillasa sa nekoh desetak metara za vodstvo tima iz Andaluzije od 1:0.

Pokušao je Real doći što prije do izjednačenja, no večeras su Ronaldo i Higuain bili indisponirani. Pokušao je Ronlado u nekoliko navrata ugroziti Palopa, ali se na odmor otišlo vodstvom Seville.

Pokušao je Jose mourinho u nastavku promijeniti nešto u igri svog tima uvođenjem Luke Modrića i Karima Benzeme umjesto Ozila i Di Marije, no ni to im se nije isplatilo. Istina,, Modrić je imao dobar šut na gol, ali Palop uz pomoć stative uspjeva sačuvati svoju mrežu. Na drugoj strani Sevilla je preko Negreda  uzvratila, ali je ovaj šutirao pored gola iz veoma dobre pozicije.

Do kraja susreta promjene rezultata nije bilo, te je Sevila sasvim zasluženo došla do tri boda protiv favoriziranog Reala.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić fantastično je odigrao utakmicu u dresu Seville, te je praktički strpao u džep napadače Reala u ovom susretu.

Autor/ica 16.9.2012. u 00:09