Real u borbi za gradsko finale, City želi nezaboravan Pellegrinijev oproštaj

tačno.net
Autor/ica 4.5.2016. u 10:45

Real u borbi za gradsko finale, City želi nezaboravan Pellegrinijev oproštaj

Atletico Madrid čeka protivnika u finalu Lige prvaka, a saznat će ga nakon uzvrata drugog polufinalnog para u kojem se na stadionu Santiago Bernabeu sastaju Real Madrid i Manchester City.

Prvi meč odigran na Gradskom stadionu u Manchesteru ponudio je fudbal za zaborav i tek dvije-tri šanse Real Madrida nakon prekida i jedna iz igre donijele su prava uzbuđenja pred golovima. Na kraju meča ostalo je 0:0 i pred ovaj uzvrat s tim rezultatom engleski predstavnik može biti zadovoljniji, jer ukoliko postigne gol, onda Real mora pobijediti ako želi prolaz.

Dakle, ponovoljenih 0:0 donosi produžetke, a svaki drugi remi odveo bi City do finala. Jasno, pobjeda u večerašnjem meču donosi finale.

Real Madrid ima mnogo više iskustva na ovakvoj sceni, pogotovo kada govorimo o međusobnom poznavanju ekipe koja je i prošle godine manje-više u istom sastavu igrala polufinale u kojem su ispali od Juventusa. Okosnica tima je dugo na okupu tako da Galacticosi znaju šta je potrebno u mečevima poput večerašnjeg. Očekuje se da će, za razliku od prvog meča koji je propustio zbog povrede, Cristiano Ronaldo večeras zaigrati od prve minute, ali skoro sigurno neće biti Benzeme.

“Ronaldo je dobro, 100% je spreman. Nema rizika i trenira. Napredovao je tokom prošle sedmice i on je igrač koji se brzo oporavlja. Bit će katastrofa ako se ne plasiramo u finale i bit će teže nego u prvom meču. Moramo trpiti svih 90 minuta”, kazao je trener Reala Zinedine Zidane.

Međutim, ni Manchester City ne manjka mnogo sa iskustvom. Iako ovaj tim prvi put igra polufinale Lige prvaka, tu je određeni broj igrača koji je navikao igrati pod velikim pritiskom. Hart, Clichy, Sagna, Kompany, Yaya Toure ukoliko bude spreman, De Bruyne i Aguero su igrači koji ne podliježu pritistku i koji vjerovatno neće ostati impresionirani grotlom prelijepog stadiona Santiago Bernabeu.

“Naš cilj mora biti finale koje nikada prije nismo igrali. Mnogo vjerujemo u naše sposobnosti i nastojimo ih poboljšati. Lijepo se vratiti na Santigao Bernabeu, ovdje imam lijepe uspomene. Ovdje je uvijek veliki pritisak, ali imamo karakter i tim koji može pobijediti takvo nešto. Imamo šansu za historiju, ali moramo odigrati dobro”, kazao je trener Građana Manuel Pellegrini koji je u sezoni 2009/10. vodio Real Madrid i ispao u osmini finala od Lyona.

Ukoliko Real prođe dalje, u finalu ćemo nakon dvije godine ponovo gledati madridski derbi, a ukoliko ipak City prođe, gledat ćemo trenera Manuela Pellegrinija kako u svom posljednjem meču na klupi Građana ima šansu osvojiti trofej koji čelnici kluba sanjaju i zbog kojeg su dogovorili dolazak Pepa Guardiole, koji se sinoć s Bayernom oprostio od Lige prvaka.

Očekivane postave:

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo; Modrić, Kroos, Isco; Bale, Jesé, Ronaldo.
Povreda: Benzema, Casemiro

Man. City: Hart; Sagna, Otamendi, Kompany, Clichy; Fernando, Fernandinho; Navas, Touré, De Bruyne; Agüero.
Povreda: Silva, Zabaleta
Upitan: Touré

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 4.5.2016. u 10:45