Remi Napolija i Juventusa, Stara dama sve bliže odbrani naslova

tačno.net
Autor/ica 2.3.2013. u 09:22

Remi Napolija i Juventusa, Stara dama sve bliže odbrani naslova

U derbiju sezone talijanske Serie A, susretu 27. kola, nogometaši Napolija i Juventusa su u Napulju odigrali neriješeno 1-1. Taj bod daleko više znači gostujućoj ekipi.

Naime, sve je manje vremena i prostora da Napoli spusti razliku koja trenutno dijeli ova dva kluba na vrhu tabele. Juventus i dalje, nakon međusobnog susreta, ima šest bodova prednosti.

Juventusov odbrambeni igrač Giorgio Chiellini je nakon dva i pol mjeseca započeo utakmicu od prve minute, te je već u 10. minuti donio Juventusu prednost od 1-0. Podsjećamo da je Chiellini bio izvan terena zbog teže povrede lista noge, a koliko je bitan, ne samo u odbrani već i u napadu, pokazao je u možda najbitnijoj utakmici sezone, kada je Serie A u pitanju.

Startna prednost Juventusa uvjetovala je tok ostatka utakmice. Napoli je krenuo po izjednačenje, a ono je uslijedilo pred kraj prvog dijela, u 43. minuti je Gökhan Inler izjednačio na 1-1.

U nastavku je Napoli tražio pobjednički gol, ali nije došao do njega, te je Napoli upisao šestu utakmicu zaredom bez pobjede (dva poraza i četiri remija u duelima Serie A i Evropske lige). Odnosno, bio je ovo četvrti remi zaredom u domaćem prvenstvu.

Serie A, 27. kolo:

Napoli – Juventus 1-1 (Inler 43 / Chiellini 10)

tačno.net
Autor/ica 2.3.2013. u 09:22