Rođeni žele legendu za trenera

tačno.net
Autor/ica 27.3.2015. u 10:17

Rođeni žele legendu za trenera

Upravni odbor FK Velež održao je svoju redovnu sjednicu 25.03.2015.godine.
Na sjednici su donesene potrebne odluke u vezi s nastavkom aktivnosti na obezbjeđenju sredstava za završetak postupka licenciranja kluba po UEFA-inim standardima. S obzirom da je većina uslova do sada ispunjena iskazano je očekivanje da će klub i ove godine biti među onima koji će uspješno proći licenciranje od strane fudbalskog saveza i dobiti licencu.
Također, UO je razmatrao takmičarske rezultate u martu mjesecu, 3 utakmice u prvenstvu (4 boda) I dvije u kupu (ispadanje iz kupa) te na osnovu ostvarenih rezultata ocjenio da isti nisu zadovoljavajući. Jednodušna je ocjena članova UO da ostvareni rezultati nisu na nivou planiranih, te je stoga donesena odluka da se igrači i stručni štab zbog loših rezultata u mjesecu martu novčano kazne.

S obziorm da je na vanrednoj sjednici UO održanoj 18.03.2015-te poslije susreta sa Zrinjskim usvojena ostavka trenera Jusufbegović Nedima, kojem Upravni odbor i ovom prilikom odaje priznanje za rad iskazan u periodu kada je bio Šef stručnog štaba naročito u drugom dijelu prethodne sezone, razgovaralo se i o mogućem rješenju na mjestu Šefa stručnog štaba. Upravni odbor smatra kako nema potrebe za bilo kakvom ishitrenom odlukom jer su naši treneri Avdo Kalajdžić i Adnan Dizdarević i na utakmici protiv Sarajeva, a i u dosadašnjem radu kao saradnici g-dina Jusufbegovića, pa i ranije pokazali da se na njih možemo osloniti i da su potpuno posvećeni rezultatima kluba.

Čvrsto smo opredjeljeni da budući Šef stručnog štaba svojim imenom i kvalitetom bude adekvatan ugledu FK Velež, zbog čega ćemo prvo obaviti razgovore i ponuditi to mjesto legendama koje su ponikle u redovima Veleža i kasnije ostvarili zavidne karijere. Na ovaj način još jednom potvrđujemo svoja opredjeljenja da je Velež za nas, ali i većinu njih više od kluba, to je način života i svima onima kojima je Velež na srcu, a koji su kroz Velež stekli svoju afirmaciju, vrata Veleža će uvijek biti otvorena i za njih će biti mjesta.

Upravni odbor još jednom odaje priznanje navijačima koji su podržali ekipu i klub kada je bilo najteže nakon ispadanja iz kupa. Drago nam je da smo još jednom pokazali i dokazali uprkos svima onima navodno dobro obavještenim, koji su i prije utakmice sa Sarajevom pokušali unijeti nemir u ekipu tvrdnjama kako ćemo svom sportskom rivalu pustiti utakmicu, da je dres, grb i ugled kluba za nas svetinja. Kao i do sada FK Velež će u sve svoje utakmice ulaziti s namjerom da pobijedimo, ali i svjesni činjenice da onima koji budu bolji sportski čestitamo.
Na sjednici su razmatrani i redovni izvještaji o radu grupa za infrastrukturu, marketing i finansije i omladinsku školu.

tačno.net
Autor/ica 27.3.2015. u 10:17