Roma izgubila dobijeno, Juve se provukao

Autor/ica 16.9.2012. u 17:07

Roma izgubila dobijeno, Juve se provukao

 

Roma našeg Miralema Pjanića savladana je na svom terenu od ekipe Bologne rezultatom 2:3. Vučica je nakon vodstva od 2:0 primila tri gola.
 
Domaći su poveli već u šestoj minuti, a gol je postigao Alessandro Florenzi. Samo deset minuta kasnije, na 2:0 povisio je Erik Lamela. Do kraja prvog poluvremena, treba istaći da je naš Pjanić u 27. minuti zaradio žuti karton. Naš Miralem Pjanić igru je napustio u 69. minuti, a zatim njegova ekipa prima tri pogotka. U 72. minuti Gilarino pogađa za 2:1. Samo par trenutaka kasnije, Diamanti poravnava rezultat i šokira sve navijače rimskog velikana. Ipak, tu nije bio kraj. U 90. minuti, Gilardino postiže svoj drugi pogodak i donosi sva tri boda svojoj ekipi.
 
Aktuelni prvak, Juventus preokretom je stigao do trijumfa u Genoi. Domaći su poveli u golom Immobillea u 18. minuti, a sa minimalnim vodstvom domaćina se otišlo i na odmor. U nastavku Juventus ubacuje u brzinu više te uspijeva da preokretom stigne do trijumfa. Za 1:1 je u 61. minuti pogodio Giaccherini na asistenciju Vučinića koji je zatim u 78. minuti iz penala povisio na 1:2. Ipak, Stara dama do kraja postiže još jedan pogodak. Konačnih 1:3, postavlja sjajni Asamoah.
 
Ekipa Fiorentine rutinski je savladala Cataniu u utakmici trećeg kola Serie A. Viole su na vodstvo čekale do 43. minute kada je pogodio crnogorski internacionalac, Stevan Jovetić, a asistent je bio Adem Ljajić. U nastavku susreta, Domaći su nastavili da prijete, a inicijativa se isplatila u 65. minuti. Strijelac je bio povratnik u redove Fiorentine, Luca Toni koji je u igru ušao samo dvije minute ranije. Asistenciju je upisao danas sjajni Stevan Jovetić.
 
Napoli je također slavio na svom terenu, rezultatom, 3:1. Cavani je nakon samo tri minute igre doveo svoju ekipu u vodstvo udarcem sa bijele tačke. Vodstvo domaćina u 39. minuti udvostručio je Pandev na asistenciju Hamšika. Ipak, samo pet minuta kasnije, Parolo smanjuje na 2:1. U drugom poluvremenu dobra igra na obje strane, ali je ipak Napoli još jednim golom uspio da osigura trijumf u ovom susretu. U 77. minuti je za konačnih 3:1 pogodio Insigne.
Autor/ica 16.9.2012. u 17:07