Sabella: Prvih 10 minuta smo komplicirali, a potom dominirali

tačno.net
Autor/ica 19.11.2013. u 09:16

Sabella: Prvih 10 minuta smo komplicirali, a potom dominirali

Trener Argentine Alejandro Sabella, očekivano, bio je zadovoljan predstavom svoje ekipe u prijateljskoj utakmici protiv BiH odigranoj noćas u St. Louisu.

“Probali smo neke varijante, u ovoj utakmici dvije. Uvijek je dobro imati alternativu. Naravno, imamo svoj stil igre po kojem smo prepoznatljivi. Namjera je uvijek igrati prema naprijed, s puno trke i poštovanja lopte”, izjavio je Sabella nakon utakmice.

“Naša misija u ovoj utakmici bila je odigrati što bolje s igračima koje trenutno imamo na raspolaganju. I, kada ekipa pokaže čvrstinu i sigurnost, to je vrlo pozitivna stvar”, dodao je strateg Gaučosa.

Što učinka u dva poluvremena tiče, Sabella je to ovako prokomentirao:

“U prvom poluvremenu bila je kvalitetnija utakmica, mislim da je Argentina bila malo bolja. Imali smo prvih 10 minuta problema, kada smo puno komplicirali. Ipak, u drugom poluvremenu imali smo potpunu kontrolu, očito je da smo dominirali u tom periodu igre”.

Što se krajnjeg rezultata tiče, Sabella je kazao:

“Naravno, rezultat je dobar, ali puno mi je važnija igra koju smo prikazali. I protiv Bosne i protiv Ekvadora”.

Sabella je kazao i kako je o Mundijalu još rano pričati, ali…

“Pokušat ćemo do Mundijala da što više uravnotežimo ekipu. Imamo veliki potencijal u napadu, strašno smo jaki u tom smjeru, imamo Messija, Aguera, Higuaina, a veoma sam zadovoljan partijom koju je pružio Nicolas Otamendi. Uglavnom, SP je još relativno daleko, no dobro je što imamo jaku bazu koju možemo kvalitetno nadograditi do ljeta iduće”, kazao je Sabella.

Kun: Lijep način da se završi godina

“Dobru godinu smo završili na dobar način, i sretni smo zbog toga. Znali smo da nam je ovo posljednja utakmica ove godine i da želimo pobijediti za kraj. Mislim da je veoma bitno da smo igrali dobro protiv Bosne. Mislim da posebno treba naglasiti činjenicu da ni protiv Bosne, a ni protiv Ekvadora nismo primili gol” izjavio je igrač utakmice Sergio Kun Aguero.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 19.11.2013. u 09:16