Salihović flašom gađao Babbela

Autor/ica 2.3.2012. u 08:44

Salihović flašom gađao Babbela

Po povratku iz Švicarske nogometnog reprezentativca BiH Sejada Salihovića zatekla je neugodna vijest u Hoffenheimu.

Naime, trener kluba iz Sinsheima Markus Babbel suspendovao je bh. internacionalca na dvije sedmice i to zbog narušavanja klupske discipline tokom meča protiv Wolfsburga.

Salihović će tako u naredne dvije sedmice trenirati sa U23 timom, što znači da će preskočiti mečeve protiv Kolna i Bayerna.

“Zbog disciplinskih razloga dali smo odmor Salihoviću u naredna dva meča. Ostavili smo mu vremena za razmišljanje”, izjavio je Babbel za klupsku veb-stranicu, te dodao kako će naš veznjak imati ponovo priliku izboriti mjesto u ekipi nakon meča protiv Bayerna.

Iako nije želio otkriti razloge zbog kojih je konkretno suspendovao Salihovića, njemački mediji donose informaciju kako je reprezentativac BiH svoje nezadovoljstvo što je rezerva izrazio šutiranjem boce prema Babbelu.

Naime, pomoćni trener Hoffenheima pozvao je Salihovića sa zagrijavanja, kako bi ušao u igru, a naš reprezentativac je navodno ljutito odmahnuo. Ipak, prišao je klupi, ali je prilikom dolaska udario bocu koja je bila na tlu u pravcu Babbela, koji se predomislio, te našeg reprezentativca umjesto u igru poslao u svlačionicu.


Glasajte za najboljeg igrača bivše Jugoslavije na našem portala  http://www.tacno.net/Novost.aspx?id=13895

Autor/ica 2.3.2012. u 08:44