Video:Salihović sa dva gola spasio Hoffenheim od ispadanja

tačno.net
Autor/ica 18.5.2013. u 16:00

Video:Salihović sa dva gola spasio Hoffenheim od ispadanja

Bh. reprezentativac Sejad Salihović spasio je svoj Hoffenheim, barem privremeno, od ispadanja, postigavši dva gola za pobjedu svog tima na gostovanju kod Borussije Dortmund u 34. kolu Bundeslige.

Salihović je oba pogotka postigao iz penala, u 77. i 82. minuti, a nakon što je Lewandowski pogodio u 6. minuti za vodstvo Borussije. Ova je pobjeda spasila Hoffenheim od direktnog ispadanja, te će u razigravanju pokušati izboriti ostanak u društvu najboljih. U niži rang sele Fortuna Dusseldorf i Furth.

Otprije je poznato da je Bayern novi šampion Njemačke, te da su uz Bavarce plasman u Ligu prvaka izborili još Borussia Dortmund i Bayer Leverkusen, na drugom i trećem mjestu tabele. Četvrtoplasirani Schalke koji je slavio danas na gostovanju kod Freiburga, bh. reprezentativca Mensura Mujdže, (1:2) igrat će kvalifikacije za LP, dok su Freiburg i Frankfurt izborili Evropsku ligu. Mujdža je protiv Schalkea igrao do 71. minute kada je zamijenjen.

Stuttgart, u kome nastupa bh. reprezentativac Vedad Ibišević, remizirao je sa Mainzom 2:2. Ibišević je odigrao čitav meč za Švabe, ali se nije upisao u strijelce.

izvor: klix.ba

tačno.net
Autor/ica 18.5.2013. u 16:00