Sarajevo: Navijači dočekali slavljeničku reprezentaciju BiH

tačno.net
Autor/ica 11.9.2013. u 12:52

Sarajevo: Navijači dočekali slavljeničku reprezentaciju BiH

Momci su dali sve od sebe, istakao je Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije BiH, koja je na pragu plasmana na Mundijal u Brazil
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine dočekani su danas na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu poslije sinoćnje pojede nad Slovačkom (2:1), jednim od najvažnijih trijumfa u nastojanjima ekipe selektora Safeta Sušića da se plasira na Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“.

„Momci su dali sve od sebe. Vjerovali su do zadnjeg trenutka, čak i onda kada su mnogi smatrali da je sve izgubljeno. Nisu odustajali. Vidio sam na poluvremenu da nisu bili utučeni, čak su me pojedini igrači iznenadili, kao na primjer golman Asmir  Begović, momak koji puno ne priča. Ušao je u svlačionicu i rekao ‘samo malo discipline i dat ćemo im tri gola. Na kraju se ispostavilo da je i bilo tako, uz dodatnu disciplinu u igri zasluženo smo pobijedili“, rekao je Sušić za agenciju Anadolija.

Popularno zvani Pape još jednom zahvalio se navijačima na velikoj podršci i u Slovačkoj.

„Hvala našim sjajnim navijačima. Hvala svima koji vjeruju i koji su vjerovali u ovu reprezentaciju. Sa pobjedom u Slovačkoj ne bi nam se smjelo desiti iznenađenje u zadnja dva kola kvalifikacija. Moramo pobijediti Lihtenštajn kući i Litvaniju u gostima i ostvarit ćemo san, plasirati se na Svjetsko prvenstvo u Brazil“, kazao je Sušić.

Inače, sa stručnim štabom i delegacijom Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Sarajevo vratilo se samo nekoliko igrača (Avdija Vršajević, Edin Višća, Asmir Avdukić…), dok su ostali iz Slovačke otputovali ka brojnim svjetskim gradovima iz kojih su klubovi za koje nastupaju.

tačno.net
Autor/ica 11.9.2013. u 12:52