Sarajevska policija uhapsila pet osoba nakon nereda na Koševu

tačno.net
Autor/ica 26.9.2013. u 07:57

Sarajevska policija uhapsila pet osoba nakon nereda na Koševu

Sarajevska policija uhapsila je u srijedu četiri osobe nakon nereda na utakmici Premijer lige BiH između Sarajeva i Borca na stadionu Asim Ferhatović Hase, te jednu osobu koju se sumnjiči za kamenovanje autobusa u kojem su bili navijači Borca u Vogošći.

Zbog utrčavanja navijača na teren utakmica između Sarajeva i Borca prekinuta je u 70. minuti, a policija je privela četiri navijača Sarajeva. Nakon toga, u Vogošći je kamenovan autobus u kojem su bili navijači Borca, te je policija uhapsila još jednu osobu, dok je u toku potraga za ostalim napadačima na autobus. U kamenovanju autobusa lakše je povrijeđen jedan navijač Borca, kojem su ljekari Hitne pomoći na mjestu događaja pružili ljekarsku pomoć i on je zajedno sa drugim navijačima Borca nastavio put za Banju Luku u pratnji policije.

Sinoć su se pojavile informacije i o tome da su, navodno, navijači Borca napadnuti i pretučeni na području Travnika, međutim, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona Rusmir Prohan za Klix.ba je kazao kako nikakvih incidenata na području SBK-a nije bilo. “Navijači Borca su imali policijsku pratnju pri prolasku kroz naš kanton, te nikakvih incidenata nije bilo”, rekao je Prohan.

tačno.net
Autor/ica 26.9.2013. u 07:57