Sjajni napadač Liverpoola izjednačio rekord Ruuda van Nistelrooya

tačno.net
Autor/ica 24.2.2014. u 11:13

Sjajni napadač Liverpoola izjednačio rekord Ruuda van Nistelrooya

Ako je Luis Suarez bio velika Liverpoolova zvijezda u prvom dijelu sezone, Daniel Sturridge je u zadnje vrijeme napadač na kojeg se ”redsi” mogu najviše osloniti.

U pobjedi nad Swanseajem 4-3 u današnjem meču 27. kola Premierlige na Anfieldu, zabio je 24-godišnji Sturridge dva pogotka, u 3. i 36. minuti. Dvostruki strijelac za Liverpool u tom ogledu bio je i Jordan Henderson, kao i Wilfried Bony za goste.

Daniel Sturridge sjajno se vratio u tim sredinom januara nakon povrede zbog koje je propustio osam utakmica u prvenstvu. Duel protiv Swanseaja bio mu je osmi uzastopni u engleskom prvenstvu u kojem je nastupio i bio strijelac. Prvu je utakmicu u tom nizu odigrao prije povrede, krajem decembra protiv gradskog rivala Evertona, a ostalih sedam nakon povratka u tim. Postao je tek drugi igrač u historiji koji je zabijao u osam uzastopnih prvenstvenih utakmica u Premierligi. Prije njega je to učinio samo Ruud van Nistelrooy.

Sturridge je u zadnjih sedam utakmica zabio 9 golova. Ukupno je u 19 nastupa ove sezone u Premiershipu zabio 18 golova. Drugi je strijelac lige, iza partnera u napadu Luisa Suareza, koji je u 22 ligaške utakmice zabio 23 gola. Urugvajac u zadnje četiri prvenstvene utakmice nije bio strijelac, ali je upisao tri asistencije. Jednu od njih protiv Swanseaja za Sturridgeov drugi gol na utakmici u 36. minuti.

Malo je reći da se Daniel Sturridge preporodio otkad je u januaru prošle godine stigao u Liverpool iz Chelseaja.

– Sturridge izgleda kao napadač koji će zabiti gol baš u svakoj utakmici – reći će menadžer Liverpoola Brendan Rodgers.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 24.2.2014. u 11:13