Slijedi nikad uzbudljivijih 180 minuta: Ko će slaviti, a ko tugovati?

tačno.net
Autor/ica 23.5.2015. u 10:50

Slijedi nikad uzbudljivijih 180 minuta: Ko će slaviti, a ko tugovati?

Širom Bosne i Hercegovine danas će biti odigrani susreti 29. kola BHT Premijer lige.

Do kraja najjačeg takmičenja klupskog bh. fudbala svakom timu je ostalo da odigra još 180 minuta, a još uvijek je itekako uzbudljivo kako u borbi za prvaka tako i u borbi za opstanak.

Lider Sarajevo će gostovati desetkovanom Vitezu. Objema ekipama su neophodni bodovi za ostvarenje svojih ciljeva. Sarajevo ukoliko želi titulu praktično mora slaviti, a Vitez ukoliko želi opstanak mora osvojiti minimalno jedan bod.

Bordo tim će se osjećati kao ”kod kuće” budući da je najavljen dolazak od nekoliko hiljada gostujućih navijača.

Drugi pretendent na titulu, ekipa Željezničara dočekuje Travnik. Plavima sa Grbavice u ovom meču igra samo pobjeda. Odović neće moći računati na Zeljkovića, Turkovića i Hasanovića, ali svejedno vjeruje u trijumf nad Vezirima koji će kartu za opstanak u ligi tražiti u posljednjem kolu.

Pored Viteza i Travnika još pet ekipa je u opasnoj zoni. Radnik i Slavija će na domaćim terenima imati meč lopte za opastanak budući da dočekuju rasterečni Čelik odnosno Široki Brijeg koji je mislima u revanš susretu Kupa BiH.

Posljednji voz spasa u Gradačcu će pokušati uhvatiti Zvijezda protiv Veleža, dok Drina gostuje Borcu, a Mladost Slobodi.

Ukoliko želi i naredne sezone igrati u evropskim takmičenjima Zrinjskom protiv Olimpica odgovara samo pobjeda.

Svi mečevi se igraju u istom terminu i to od 17 sati.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 23.5.2015. u 10:50