Šok u Cincinnatiju, polufinale bez tri “najbolja” igrača svijeta – Nole: Strašno sam razočaran

tačno.net
Autor/ica 17.8.2013. u 08:29

Šok u Cincinnatiju, polufinale bez tri “najbolja” igrača svijeta – Nole: Strašno sam razočaran

RAFAEL NADAL po 21. put u karijeri svladao je Rogera Federera i tako se plasirao u polufinale Mastersa u Cincinnatiju. Poslije dva sata igre Španjolac je slavio s 5:7, 6:4 i 6:3.

Federer je odigrao sjajno u prvom setu i osvojio svoj premijerni set ove sezone u dvobojima s Nadalom. Međutim u nastavku susreta, Španjolac je preuzeo kontrolu i sa dva lagana seta stigao do treće međusobne pobjede u sezoni.

Interesantno kako su do polufinala ispala trojica od najboljih pet tenisača svijeta. Berdych, s kojim će u polufinalu igrati Nadal, izbacio je Andyja Murraya, dok je pravi šok priredio domaći tenisač John Isner izbacivši Đokovića. On će za finale igrati s Del Potrom.

Ðoković zaustavljen u četvrtfinalu: Strašno sam razočaran

Novak Ðoković zaustavljen je u novom pokušaju da osvoji jedinu masters titulu koja mu nedostaje. U dvosatnom maratonu na velikoj vrućini Amerikanac se bolje snašao. Činjenica je kako je Nole imao veliki broj neforsiranih pogrešaka.

Isner je bio strpljiv, a uglavnom ravnopravnu borbu okončao je isključivo zahvaljujući razornom servisu. Pred kraj trećeg seta poveo je sa 6:5 i potom breakom osvojio poen za konačan i zaslužen uspjeh. Inače, Nole je bi finalist Cincinnatiju 2008, 2010, 2011. i 2012..

“Zaista sam razočaran kako sam igrao danas. Ne mogu opisati uopće koliko mi je teško i koliko sam razočaran. U suštini, svjestan sam da sam odigrao vrlo loše, od samog početka do posljednje udarca”, rekao je Đoković nakon dvoboja.

“Jedino sam u drugom setu odigrao koliko-toliko prihvatljivo, sve ostalo bilo je čista tragedija. John Isner je odigrao vrlo dobro i po meni zaslužio prolazak u polufinale”, dodao je najbolji tenisač svijeta.

index

tačno.net
Autor/ica 17.8.2013. u 08:29