Spalletti: Džeko se ne uklapa u moj taktički izbor

tačno.net
Autor/ica 8.3.2016. u 10:38

Spalletti: Džeko se ne uklapa u moj taktički izbor

Pred Romom je težak zadatak u uzvratnoj utakmici osmine finale Lige prvaka. Na Santiago Bernabeuu moraju lovi 2:0 protiv Reala, a uoči utakmice trener vučice Luciano Spalletti poziva igrače da ne razmišljaju o tom porazu.

“Važno je da igrači znaju da sve ovisi o tome što ćemo napraviti na terenu. Rezultat iz prve utakmice nam je kazna, ali o njemu ne smijemo razmišljati. Ako ćemo razmišljati da moramo zabiti tri gola bit će još teže”, rekao je Spalletti koji je morao odgovarati i hoće li Edin Džeko krenuti od prve minute.

“On radi najbolje što zna i to pošteno. Ja sam donio neke odluke i one su do mene, ne do njegovih nastupa. Tim igra dobro, tako da se čini da nisam pogriješio. On ima karakteristike koje se ne uklapaju u moj taktički izbor. U ovoj utamkici Džeko nam može pomoći”, rekao je trener Rome koji je na treningu isprobavao ekipu s Džekom u prvih 11.

“Pred Džekom je samo jedna mogućnost, da mi pokaže da može bolje. Moguće je da će igrati od početka, jer moramo ih stisnuti, a Džeko ima karakteristike koje dolaze do izražaja u toj situaciji.”

Osvrnuo se trener Rome i na zvijezde Reala.

“Funkcija Cristiana Ronalda nisu samo golovi, on je igrač nevjerovatne kvalitete koji sam može riješiti utakmicu.”

“Bale nije ništa slabiji, brz u kontri i sposoban zabiti i glavom i nogomet. Lako je hvaliti igrače Reala, ali ako baš moram radije bih hvalio svoje igrače, a ne protivničke.”

Prije osam godina Spalletti je s Romom eliminisao kraljeve usred Madrida.

“Ovo je drugačija situacija, lijepo se to prisjetiti, ali nema puno igrača iz tog vremena.”

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 8.3.2016. u 10:38