Španija poslije penala (ne)zasluženo pobijedila hrabre Azzurre

tačno.net
Autor/ica 28.6.2013. u 07:15

Španija poslije penala (ne)zasluženo pobijedila hrabre Azzurre

U dosta izjednačenom meču Španija je nakon penala savladala Italiju rezultatom 7:6 te će u nedjelju protiv Brazila igrati u finalu Kupa Konfederacija, dok će viceprvaci Evrope u susretu za treće mjesto snage odmjeriti protiv Urugvaja.

Italijani su se iznenađujuće hrabro suprostavili svjetskim i evropskim prvacima i niti u jednom trentuku susreta nisu bili u podređenom položaju zahvaljujući Prandellijevoj 3-4-2-1 formaciji.

U prvom dijelu susreta lopta je očekivano bila na strani Španije, dok su prilike stvarali Azzurri koji su u dva navrata mogli do vodstva, ali je oba udarca glavom Maggia zaustavljao Casillas.

Nastavak igre nam je donio skoro istu sliku kao prvo poluvrijeme, s tim da je intezitet igre nešto opao pa tako nije zabilježena nijedna ozbiljna prilika. Obje ekipe su uglavom prijetile poslije prekida, međutim niti Buffon niti Casillas nisu bili previše zaposleni.

Na kraju je se otišlo u produžetke što je s obzirom na ono što su nam pružile obje ekipe što je i realan ishod nakon 90 minuta.

U produžecima očigledno svježiji Španci su preuzeli kontrolu nad utakmicom, međutim prvu priliku su imali Italijani kada je Giaccherini pogodio stativu. Crvena furija je odgovorila preko Xavija koji također pogađa stativu poslije nešto lošije intervencije Buffona. Golman Juventusa je se iskupio nekoliko minuta poslije kada je sjajno odbranio oštar i prizeman šut Jesusa Navasa.

Kao i poslije regularnih 90 minuta tako i nakon produžetaka nije bilo golova te su pobjednika odlučili penali, a uspješnija je bila Španija.

Nakon pet serija svi izvođaći kaznenih udaraca na obje strane su bili sigurni. Ključna je bila druga dodatna serija. Bonucci je promašio za Italiju, a pobjedu Španiji je donio Jesus Navas.

Tako će u nedjelju u priželjkivanom finalu snage odmjeriti Španija i Brazila, a Italijanima preostaje meč za treće mjesto protiv Urugvaja.

 

 

 

 

izvor: scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 28.6.2013. u 07:15