Srušio Dinamo pa vraćen među tricolore

Autor/ica 29.9.2011. u 21:07

Srušio Dinamo pa vraćen među tricolore

Dosad je 26-godišnji Bafetimbi Gomis prikupio samo pet nastupa u dresu ‘tricolora’ te postigao dva pogotka. Ove sezone igra u vrhunskoj formi. Sa šest golova vodeći je strijelac francuskog prvenstva, a zabio je i sjajan gol zagrebačkom Dinamu u utorak u Ligi prvaka u pobjedi Lyona 2-0.

‘Očito je da je Gomis pun samopouzdanja od početka ove sezone. I zadnji puta smo rekli da nije daleko od reprezentacije, čija su vratar uvijek otvorena za igrače koji imaju samopouzdanja i koji nam mogu donijeti dodatnu kvalitetu’, objasnio je Laurent Blanc Gomisovo uvrštenje u sastav.

Gomis je zadnji puta za nacionalnu selekciju zaigrao u listopadu 2009. godine.

Francuska je vodeća u kvalifikacijskoj D skupini sa 17 bodova, a Bosna i Hercegovina na drugom mjestu ima bod manje. Francuzi će 7. listopada na Stade de Franceu ugostiti Albaniju, a četiri dana kasnije na istom mjestu biti domaćini Bosni i Hercegovini te će taj dvoboj vjerojatno i odlučivati o pobjedniku skupine.

Gomis je jedino novo ime na Blancovom popisu u odnosu na utakmice početkom ovog mjeseca u kojima su ‘pijetlovi’ pobijedili Albaniju u gostima 2-1 te kod Rumunjske odigrali 0-0.

Blancov popis za Albaniju i Bosnu i Hercegovinu:

vratari: Cedric Carrasso (Bordeaux), Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille)

braniči: Eric Abidal (Barcelona), Patrice Evra (Manchester United), Younes Kaboul (Tottenham Hotspur), Laurent Koscielny (Arsenal), Adil Rami (Valencia), Anthony Reveillere (Lyon),Bacary Sagna (Arsenal)

vezni igrači: Yohan Cabaye (Newcastle United), Alou Diarra (Marseille), Yann M’Vila (Rennes), Florent Malouda (Chelsea), Marvin Martin (Sochaux), Blaise Matuidi (Paris St Germain), Samir Nasri (Manchester City), Mathieu Valbuena (Marseille)

napadači: Karim Benzema (Real Madrid), Kevin Gameiro (PSG), Bafetimbi Gomis (Lyon), Jeremy Menez (PSG), Loic Remy (Marseille), Franck Ribery (Bayern)

t-portal

Autor/ica 29.9.2011. u 21:07