Stoke ne želi pod svaku cijenu prodati Asmira Begovića

tačno.net
Autor/ica 5.6.2013. u 08:34

Stoke ne želi pod svaku cijenu prodati Asmira Begovića

Jedan od najtraženijih vratara u Premiershipu, Asmir Begović, po riječima vlasnika Stokea lako bi mogao ostati dio momčadi i naredne sezone…

 Iako se mjesecima špekuliralo s mogućom novom destinacijom bosansko-hercegovačkog vratara Asmira Begovića, njegova prodaja i nije previše izgledna osim ako neki od klubova iz vrha ne pošalje “nemoralnu” ponudu.

Vlasnik Stoke Cityja Peter Coates jasno je dao do znanja da se sjajnog vratara ne misli riješiti tek tako: “Vjerujem da će Begović i naredne sezone braniti boje našeg kluba. Sve je moguće, ali mislim da će na kraju ostati.”

Naime, Coates je izvjesio odštetni zahtjev u visini 12 milijuna funti, što je mnoge odvratilo od namjere da krenu s pregovorima, ali njegov stav je i dalje čvrst: “Mi znamo da imamo najboljeg vratara u ligi i to nas čini mirnima. Odšteta koju treba platiti za njega je realna kada u obzir uzme taj podatak.”

“Jasno, ako se primjerice Manchester United ili neki drugi veliki europski klub odluči za njega i pritom ponudi odgovarajuću sumu novca, nema razloga da budemo imuni na to”, jasan je bio vlasnik Stokea.

Svakako treba naglasiti da 25-godišnji Begović sa Stokeom ima važeći ugovor na još dvije sezone, što daje prostora vlasniku da ne žuri s prodajom i da ipak ostavi sve opcije otvorenima. Također, pod ugovorom se nalazi i 20-godišnji Jack Butland, U21 reprezentativni vratar Engleske, što je još jedan od igrača na kojima se može graditi budućnost.

 

 

 

 

 

izvor: sport.net

tačno.net
Autor/ica 5.6.2013. u 08:34