Stotine navijača fudbalske reprezentacije proveli noć na ulici za kartu: Svi vjeruju samo u pobjedu BiH

Stefa
Autor/ica 26.9.2013. u 10:19

Stotine navijača fudbalske reprezentacije proveli noć na ulici za kartu: Svi vjeruju samo u pobjedu BiH

Više stotina navijača fudbalske reprezentacije BiH čekali su cijelu noć u sarajevskoj ulici Ferhadija kako bi kupili kartu za utakmicu BiH-Lihtenštajn, koja se igra 11. oktobra u Zenici

Nekoliko stotina najvatrenijih navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine noć sa srijede na četvrtak provelo je u sarajevskoj ulici Ferhadija, ispred poslovnice Centrotransa, gdje je jutros počela prodaja karata za utakmicu pretposljednjeg kola kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014 između BiH i Lihtenštajna, prenosi Anadolu Agency (AA).

U dugom redu čekali su navijači iz cijele BiH, ali i iz inostranstva. Pojedini navijači čekaju od jučer poslijepodne, dok su se neki od njih jutros priključili redu.

Miralem kaže da je od jučer u 17 sati čekao u redu, kako bi kupio dvije karte za utakmicu. On dodaje kako vjeruje u pobjedu i plasman bh. reprezentacije na SP 2014.

Samir Bahtić, u izjavi za AA, rekao je da čeka od sinoć od 22 sata, dodavši da očekuje pobjedu bh. reprezentacije minimalnim rezultatom.

Od 23 sata sinoć u redu za kupovinu karte čekala je i 61-godišnja Rifija Hasečić.

“Šta da vam kažem, ja sam došla radi djece, da im kupim karte. Ali, očekujem pobjedu“, poručila je ona.

Malis Osmanbegović iz Breze rekao je da čeka od 16 sati jučer tako da je u radu za kartu proveo više od 17 sati.

“Stvarno smo puno čekali, ali čekali bismo još ovoliko za našu reprezentaciju. Već godinama dolazimo i pratimo utakmice reprezentacije, idemo gdje god imamo priliku. Očekujem najmanje pet komada (golova, op.a.) na utakmici“, izjavio je on.

Sanjin Bogdanić je također među onima koji su od sinoć stajali u redu za karte. On kaže da je bilo poprilično hladno, ali da to nije bitno, jer se trebaju pratiti utakmice reprezentacije.

Kvalificiona utakmica BiH – Lihtenštajn će biti odigrana 11. oktobra u Zenici.

Anadolija

Stefa
Autor/ica 26.9.2013. u 10:19