Sušić: Još nisam odlučio o prvih 11 u Haifi, a Spahić sigurno dolazi

tačno.net
Autor/ica 7.11.2014. u 11:02

Sušić: Još nisam odlučio o prvih 11 u Haifi, a Spahić sigurno dolazi

Selektor nogometne selekcije BiH Safet Sušić pratio je utakmicu Lige prvaka u kojoj je Bayer Leverkusen slavio protiv Zenita u Rusiji, a nekadašnji kapiten bh. selekcije Emir Spahić odigrao svih 90. minuta.

“Spahić je bio odličan. Čuli smo se nekoliko puta, sigurno dolazi”, kazao je za “Oslobođenje” Sušić, uz dodatak:

“Vidim da su ga tukli, nadam se da samo nisu puno”, uz smješak dodaje selektor, komentarišući situaciju iz prvog dijela kada je u jednom duelu s Alexandrom Kerzhakovim Spahić dobio lakat u lice i blagi nokdaun.

Morao je stoper Leverkusena van terena na šivanje usne, ali se vratio i izdržao cijelu utakmicu, nakon koje je dobio i pohvale trenera apotekara Rogera Schmidta.

“Velike pohvale Spahiću, grizao je cijelu utakmicu”, rekao je strateg Leverkusena.

No, vratimo se našem strategu! Sušić kaže i to kako je u proteklom periodu pogledao nekoliko snimaka s utakmica Izraela, kojeg doživljava izuzetno neugodnim, ali ne i nepobjedivim u Haifi, a pratio je i formu bh. reprezentativaca.

Ono što je interesovalo nas jeste zapravo Senad Lulić, odnosno njegova pozicija u reprezentaciji, u kojoj igra lijevog bočnog igrača, dok je u Lazio ofanzivan, što je u proteklih nekoliko utakmica rezultiralo golom i asistencijama.

“Znam da igra dobro u ofanzivi, ali kada igra pozadi, ja imam igrača više u reprezentaciji”, tvrdi Sušić, te pojašnjava da Lulić, kada je spreman, sam može držati lijevu stranu.

Međutim, to nam se obilo o glavu protiv Nigerije.

“Nije bio možda dovoljno spreman, ali on je igrač koji može sam držati lijevu stranu, a ja onda time dobivam rješenje više u veznom redu. Još se nisam odlučio s kojom ću ekipom početi utakmicu protiv Izrael. Možda budem pojačao defanzivni dio veznog reda?! Imam nekoliko solucija, pa ćemo vidjeti. Razmišljam o nekoliko varijanti, ali odluku ću donijeti, naravno, kada izađemo na trening”, kaže Pape.

Podsjetimo, selektor bh. reprezentacije pozvao je 21. igrača za meč protiv Izraela, kojeg 16. novembra igramo u Haifi. Okupljanje je zakazano za utorak, pet dana ranije.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 7.11.2014. u 11:02