Sušić najbolji strani fudbaler francuske lige svih vremena

Autor/ica 29.8.2012. u 19:22

Sušić najbolji strani fudbaler francuske lige svih vremena

 

Selektor našeg fudbalskog nacionalnog tima, Safet Sušić od strane uglednog francuskog magazina France Footbala, izabran  je za najboljeg stranog fudbalera Ligue 1 svih vremena.

Ugledni francuski magazin France Football u novom broju objavio je rezultate izbora za najboljeg stranog fudbaler Ligue 1 svih vremena, a pobjednik je Pape.

“Fudbalski genij Safet Sušić, koji je godinama briljirao u PSG-u i oduševljao ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, najbolji je stranac u historiji francuskog prvenstva, a iza njega na drugom mjestu velikana je sjajni strijelac Josip Skoblar, rekorder francuske Ligue 1 sa 44 gola u jednoj sezoni, koji je najbolji strani igrač u historiji Marseillea”, istakao je urednik France Footballa.

“Ugodno sam iznenađen što sam izabran za najboljeg stranog igrača u historiji francuskog prvenstva jer je u konkurenciji bilo mnogo velikih  igrača, tako da ovo priznanje za  mene predstavlja veliku čast. Ljubitelji fudbalu su voljeli moj način igre i doista mi je  drago čuti da u Francuskoj imaju tako veliko mišljenje o meni”, između ostalog je za France Football istakao bh.  selektor.

Pored Papeta još jedan bosanskohercegovački fudbaler našao je svoje mjesto među deset najboljih. Radi se o Vahidu Halilhodžiću, koji je igrao za Nant i PSG-e. Vaha je zauzeo sedmo mjesto, dok je aktuelni predsjednik Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH, Ivica Osim (Strasbourg, Sedan, Valenciennes) zauzeo 25. mjesto.

Top 10 stranaca Ligue 1 svih vremena

1. Safet Sušić (PSG)

2. Josip Skoblar (Marseille)

3. Juninho Pernambucano (Lyon),

4. Salif Keita (Saint-Etienne, Marseille)

5. Abedi Pele (Marseille, Lille, Lyon)

6. Carlos Bianchi (Reims, PSG, Strasbourg)

7. Vahid Halilhodžić (Nantes, PSG)

8. Delio Onnis (Reims, Monaco, Tours)

9. Rai (Paris SG)

10. George Weah (Monaco, Paris SG, Marseille)

Autor/ica 29.8.2012. u 19:22