Sušić: Nema više igre sa jednim napadačem

tačno.net
Autor/ica 8.9.2014. u 09:27

Sušić: Nema više igre sa jednim napadačem

Safet Sušić, selektor bh. tima, poručio je da će Zmajevi cijele kvalifikacije igrati sa dva ili tri napadača. Ako budu to dva klasična napadača, to će biti Vedad Ibišević i Edin Džeko, ako nekad jednog od njih dvojice ne bude bilo, onda će biti dva igrača sa strane, kao dva napadača, najvjerovatnije Edin Višća i Izet Hajrović. Više se neće dogoditi, kaže, da igramo sa samo jednim napadačem, već sa dvojicom ili trojicom!

„Mislim da imamo ekipu koja može da postigne tri gola, ali na način kako igramo, može i nama svako dati gol. Pa u Tuzli nam je i Lihtenštajn mogao dati gol. Najvažnije je da imamo tim koji može da postigne manjim i srednjim ekipama tri gola, a sumnjam da oni više od jednog ili dva gola mogu nama dati. Imamo ekipu koja može da nađe rješenje vrlo brzo. U ovakvim utakmicama je to itekako važno. Jer, što bude vrijeme više proticalo, počinje nervoza, nestrpljenje i onda počne da se odstupa od svoje igre i to može da se osveti“, objasnio je selektor.

Pape je dodao da uvijek ima dileme oko sastava, da mu se nije desilo da tri dana pred utakmicu zna sigurno sastav. Vjerovatno će, dodaje, do samog početka meča imati dilemu. Igrači će, veli, možda i znati ko će igrati na osnovu onog što se bude radilo na treninzima, ali, ipak, daje sebi za pravo, da ukoliko u jednom trenutku vidi da to nije to, da se promjeni.

 

 

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 8.9.2014. u 09:27