Sušić: Nemam opravdanje, iznenadili su me moji igrači

tačno.net
Autor/ica 10.9.2014. u 09:34

Sušić: Nemam opravdanje, iznenadili su me moji igrači

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na stadionu Bilino polje odigrala susret prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Kipra. Susret je završen pobjedom gostiju 2:1.

Nakon utakmice u prostorijama stadiona Bilino polje održana je press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio selektor našeg nacionalnog tima, Safet Sušić.

“Po igri smo pokazali da nismo zaslužili pobjedu. Počeli smo odlično, dali smo gol, a kako je vrijeme odmicalo postajalo je sve lošije. Primili smo gol pred kraj prvog poluvremena, a o drugom ne treba ni govoriti. Većina igrača je podbacila i to je razlog što nismo osvojili ni bod,” kaže Sušić.

“Desilo se ono čega smo se pribojavali. Nismo pronašli pravo rješenje u završnici i to je činjenica. Ne kajem se što niko nije išao u Pulu da gleda Kipar. Oni su igrali onako kako smo mi očekivali. Oni mene nisu ničim iznenadili. Iznenadili su me moji igrači,” kaže Sušić.

“Na klupi nisam imao neko drugo rješenje. Mnogo ofanzivnih igrača je bilo već na terenu i nisam imao rješenje na klupi. Ja nemam nikakvo opravdanje. Desilo se ono čega smo se pribojavali. Mi smo trebali završiti utakmicu onog trenutka kada smo postigli pogodak. Mi nismo smjeli otići na poluvrijeme sa 1:0, a ne sa 1:1. Mi nismo podcijenili nikada nikoga, a ne Kipar,” kaže Sušić

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 10.9.2014. u 09:34