Sušić: Zukanović će uskoro dobiti poziv

Autor/ica 29.9.2012. u 14:32

Sušić: Zukanović će uskoro dobiti poziv

 

Selektor A fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić u ponedeljak će saopštiti imena igrača na koje će računati za predstojeće utakmice Zmajeva sa Grčkom i Litvanijom.
 
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odlično je otvorila kvalifikacije, te sa dvije ubjedljive pobjede nad Lihtenštajnom i Latvijom zauzela prvo mjesto u grupi.

Ipak, prvi pravi test dolazi u slijedećeoj utakmici, u kojoj će Zmajevi gostovati na vrućem terenu u Atini kod Grčke. Selektor Safet Sušić u ponedeljak će objaviti imena igrača na koje računa za naredne dvije utakmice.

Spisak još uvijek nije zaključen, jer Pape želi vidjeti neke od igrača na djelu ovog vikenda.

“Ne vjerujem da će biti nekih iznenađenja na spisku i novih imena za ove dvije utakmice. Normalno, u obzir dolaze uglavnom isti igrači koji su počeli kvalifikacije. Vidjećemo danas i sutra kako stvari stoje što se tiče igrača koji manje igraju u svojim ekipama. Pozivi su već poslani onima koji su standardni i u klubovima i u reprezentaciji, a u ponedeljak ujutro biće upućeni i ostali pozivi”, rekao je Safet Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

Sušić je prilično zadovoljan igrama koje pružaju njegovi reprezentativci u svojim klubovima.

“Džeko igra mnogo više nego prošle sezone, Spahić je sjajan u Sevilli i trenutno je jedan od najboljih stopera u Primeri. Ibišević također igra odlično, iako mu klub igra loše. Salihović ima malih problema, ali mora biti strpljiv i čekati svoju šansu. Velika je stvar za nas da je i Haris Medunjanin počeo igrati u svom novom klubu Gaziantepsporu, baš kao i Senijad Ibričić, kojem je suspenzija sa tri smanjena na dvije utakmice”, smatra Sušić.

Posljednje vrijeme stoper Kortrijka Ervin Zukanović svojim se igrama nametnuo u prvi plan, te je najozbiljniji kandidat za poziv u reprezentaciju, što nam je potvrdio i selektor A tima.

“Zukanović će vrlo brzo dobiti poziv, pogotovo ukoliko nastavi igrati kao do sada”, rekao je Pape.

Bosna i Hercegovina 12. oktobra gostuje u Atini kod Grčke, a potom 16. oktobra dočekuje Litvaniju u okviru grupe G evropskih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.



Autor/ica 29.9.2012. u 14:32