Svjedok protiv hrvatske kladioničarske mafije, pronađen mrtav u rijeci

Autor/ica 25.10.2011. u 14:52

Svjedok protiv hrvatske kladioničarske mafije, pronađen mrtav u rijeci

Je li bivši nogometaš Mario Bigoni (27) muškarac čije je tijelo švicarska policija izvukla u nedjelju ujutro iz rijeke Rajne, u mjestu Rheineck, još uvijek nije potvrđeno. Policija šuti, ali na Facebooku pojavila se već grupa “R.I.P. Mario Bigoni”.

Mario Bigoni bio je svjedok u suđenju “hrvatskoj mafiji” koja je navodno namjestila više od 200 nogometnih utakmica diljem svijeta. U tom skandalu našao se 2009. kada je osumnjičen da je zajedno s još tri suigrača namještao utakmice. Tada je priznao da je njegov drugoligaški klub Gossau namjerno izgubio utakmicu i tako postao svjedok u suđenju “hrvatskoj mafiji”. 

Kako piše šivcarski Tagblatt , tijelo muškarca u rijeci su u nedjelju rano ujutro primijetili slučajni prolaznici. Odmah su došli ronioci koji su izvukli mrtvog muškarca iz rijeke, ali je glasnogovornik lokalne policije kazao kako identitet još uvijek nije utvrđen, ali je potvrdio nagađanja da bi to mogao biti 27-godišnji nogometaš FC Gossaua Mario Bigoni, čiji je nestanak prijavljen prije dva tjedna oko kilometar od mjesta gdje je tijelo isplivalo. 

Švicarki Blick  donosi priču kako je Bigoni posljednji puta viđen u restoranu na brodu na Staroj Rajni 8. listopada, gdje je s prijateljima i djevojkom Tamarom jeo kinesku hranu. Konobar je ispričao kako je Bigoni bio bijesan zbog računa i prijatelji su ga pokušali smiriti. Oko 23.30 isteturao je iz restorana i htio sjesti u svoju crvenu alfu ali mu je djevojka oduzela ključ nakon čega je uslijedila žestoka svađa. 

Bigoni i još jedan prijatelj vratili su se u restoran i ostali tamo do zatvaranja oko 0.40 sati. Konobar im je ponudio da ih poveze u Rheineck, ali su to odbili.

Nešto kasnije, prijatelj je prijavio da je “izgubio” Bigonija. Ali što se stvarno dogodilo na dijelu puta između restorana i mosta na Rajni ostaje nerazjašnjeno. Obitelj i prijatelji, zajedno s policijom krenuli su u potragu za nesretnim mladićem, a onda je stigla tužna vijest da su prolaznici primijetili tijelo u rijeci. Muškarac izvađen iz rijeke imao je oko vrata lančić na kojemu je bilo ugravirano: “Ti amo, Tamara”. 

Policija još uvijek nije službeno potvrdila identitet pronađenog muškarca.

Autor/ica 25.10.2011. u 14:52