Teletović: Ja nisam imao nikoga, a Bojan će imati mene

tačno.net
Autor/ica 16.8.2014. u 11:02

Teletović: Ja nisam imao nikoga, a Bojan će imati mene

” Bojan Bogdanović će naredne sezone igrati zajedno u ekipi sa Mirzom Teletovićem.”

Kapiten Zmajeva je u intervju za Sportske novosti istakao da Bojana čeka teška prilogodba, te da mora biti jako strpljiv.

„Drago mi je što dolazi Bojan i uzbuđen sam što dolazi netko s kim ću moći pričati na svom jeziku. Već sada imam dosta prijatelja u Netsima, dobro se slažemo na parketu i izvan njega, ali ovo je ipak drukčije. Bojan i ja dijelimo isti mentalitet, ljepše je kada imaš nekoga s kim možeš porazgovarati, veseliti se, požaliti mu se. Toliko puta smo igrali jedan protiv drugoga u klubu ili reprezentacijama a sad ćemo napokon dijeliti momčad. Uzbuđen sam zbog toga!“,  kaže u ekskluzivnom razgovoru za Sportske novosti zvijezda Brooklyn Netsa Mirza Teletović.

„Imali smo i sličan put u karijeri. Bojan i ja napravili smo dobru karijeru u Europi i u zrelim godinama došli u NBA. Proces prilagodbe bit će mu težak, mora biti strpljiv i jak u glavi. Ali tu sam ja da mu pomognem. Kada sam došao u NBA, nisam imao nikoga, ali sad sam tu da mu pomognem“,  dodaje Teletović.

Krilni igrač Netsa po dolasku u NBA morao je proći mukotrpan proces prilagodbe. Mnogi europski igrači to ne uspiju, no, fajter kakav je Teletović nije gubio nadu ni kada ga je Avery Johnson držao na kraju klupe. Naporno je radio i izborio je svoje mjesto u momčadi koja je stvarana da osvoji naslov prvaka. Minutaža mu je rasla od 14 minuta u studenom 2013. do 23 u travnju 2014.
Teletović predviđa sličnu borbu i svom novom suigraču.

“Bojan mora biti svjestan da je u svakoj NBA momčadi 10 do 12 igrača koji su “u pet deka”, koji mogu igrati na najvišoj razini, a svi ne mogu biti u petorci. Svi se moraju boriti za svoje mjesto u ekipi. To što se Bojan i ja znamo možemo iskoristiti u igri. Možemo stvoriti dobar tandem, kazao je Teletović za SN.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 16.8.2014. u 11:02