Trebao sam otići poslije SP, ali izazov je bio plasman u Francusku

tačno.net
Autor/ica 19.11.2014. u 13:19

Trebao sam otići poslije SP, ali izazov je bio plasman u Francusku

Safet Sušić odlučio je ne šutjeti nakon što mu je N/FS BiH dao otkaz na klupi reprezentacije te je u razgovoru za “Nezavisne” odlučio podijeliti svoja razmišljanja o cijeloj situaciji.

Odluka Izvršnog odbora nije ga iznenadila.

“Nisam bio ljutit jer nije bilo iznenađenja, mogli su sve završiti i ranije i da prođe sve bez sjednice, bespotrebno smo gubili vrijeme”, rekao je Sušić, koji tvrdi da odbijanje davanja ostavke nije bilo zbog neisplaćivanja višemilijunske odštete:

“To nema veze s tim. Nisam htio dati ostavku jer sam vjerovao da možemo se plasirati na Europsko prvenstvo. Od šest utakmica, dvije su protiv Andore su unaprijed dobivene pa i ona protiv Cipra. Tri su zahtjevna susreta od toga dva domaća protiv Izraela i Walesa. Teško gostovanje je u Belgiji, a s nekim iznenađujućim bodom možemo i do prvog mjesta.”

Sušić očekuje da Savez ispoštuje svoje obveze.

“Kad bih predao slučaj Fifi zavio bih Savez u crno, no to mi nije cilj. Ali nema govora da ću otići a da se dug ne podmiri. Bili su jako nekorektni prema meni, čovjek koji je zaslužio reprezentaciju prvi put na Mundijal zaslužuje bolji tretman. Trebali su me smijeniti već protiv Cipra, a ne da rade farsu sa sastankom i praviti se da mi daju podršku, nisam naivan.”

Pape je otkrio zbog čega žali tijekom četverogodišnjeg mandata.

“Možda sam trebao otići poslije Svjetskog prvenstva, no izazov je bio ostvariti plasman i na Europsko prvenstvo. Mislio sam da bez problema možemo do prve dvije pozicije u skupini.”

tačno.net
Autor/ica 19.11.2014. u 13:19