Troicki šokiran: Ovo je prava noćna mora za mene

tačno.net
Autor/ica 26.7.2013. u 10:17

Troicki šokiran: Ovo je prava noćna mora za mene

 

Viktor Toricki, srbijanski teniser, suspendovan je od strane Međunardone teniske federacije (ITF) na 18 mjseci zbog kršenja antidopinških pravila. Proglašen je krivim, jer nije dostavio uzorak krvi tokom doping testa na ATP turniru u Monte Carlu ove godine.

 

Ove sedmice Troicki je igrao na ATP turniru u Umagu, a ispao je u četvrtak u osmini finala od Tommyja Robreda. Vijest o suspenziji saznao je u Hrvatskoj, a srbijanski teniser odmah se oglasio službenim saopštenjem za javnost.

“Osjećao sam se užasno loše 15. aprila prije, tokom i nakon prvog kola protiv Jarka Nieminena. Izabran sam da dam uzorak urina i krvi nakon meča i otišao sam do kontrolne stanice doping kontrole nakon što sam se istuširao. Dao sam uzorak urina i rekao doktorki da se osjećam veoma loše, te da bi mi uzimanje krvi pogoršalo stanje. Uvjek se osjećam loše kada dajem krv, a tog dana sam se plašio da ću završiti u bolnici.

Doktor mi je rekao da sam blijed i da izgledam bolesno i dodao da bih trebalo da preskočim test, ako napišem pismo ITF-u u kojem ću objasniti situaciju. Ona mi je izdiktirala pismo i pustila me da idem bez uzorka krvi. Bila je puna razumjevanja i dosta mi je pomogla… Sada su me optužili da sam odbio da dam uzorak krvi. Ovo je prava noćna mora za mene. Bio sam 100% siguran da je sve u redu, baš kao i moj trener Džek Rider koji je bio sa mnom”, napisano je u saopštenju.

Troicki je tijekom karijere osvojio jedan naslov, na ATP turniru u Moskvi 2010., a sa srpskom je reprezentacijom iste godine bio pobjednik Davis Cupa.

 

 

 

 

 

izvor: scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 26.7.2013. u 10:17