Ubjedljiv poraz Dinama: Hoće li Mamić otjerati Mamića?

tačno.net
Autor/ica 24.10.2014. u 10:00

Ubjedljiv poraz Dinama: Hoće li Mamić otjerati Mamića?

Dinamo Zagreb doživio je ubjedljiv poraz na gostovanju kod Salzburga. Austrijski šampion je Modrim ‘utrpao’ četiri gola i tako doveo prvaka Hrvatske u vrlo nezgodnu poziciju za plasman u knock out fazu.

Skupi sastav zagrebačkog Dinama i dalje nije dovoljno konkurentan u Evropi, a kola bi se možda mogla slomiti i na treneru Zoranu Mamiću. Briljirao je u dresu Salzburga Brazilac Alan, koji je postigao hat-trick u ovom susretu. Prvi put je Alan savladao Eduarda u 14. minuti, da bi svoj drugi pogodak postavio pred sami kraj poluvremena kada je pogodio za 2:0.

U drugom poluvremenu Salzburg na početku rješava pitanje pobjednika u ovom susretu. Prvo je u 49. minuti Ramalho postigao gol za 3:0, da bi samo tri minute kasnije Alan bravurom zapečatio sudbinu Zagrepčana. Prošetao se Brazilac odbranom Dinama i rutinski pospremio loptu u mrežu za 4:0, a tim golom je kompletirao svoj hat-trick. Dinamo je do kraja uspio donekle sačuvati obraz jer su kasnim golovima Ademija i Henriqueza u 81. te 89. minuti stigli do ipak podnošljivih 4:2.

Dinamo se nalazi u nezavidnoj situaciji budući da je u drugom susretu grupe Celtic slavio protiv Astre sa 2:1. U grupi D prednjače Salzburg i Celtic sa po sedam bodova, dok Modri imaju tri i bit će im potrebno mnogo toga da se plasiraju u narednu fazu takmičenja.

Evropska liga, grupa D:

Salzburg – Dinamo 4:2 (Alan 14′, 45′, 52′, Ramalho 49′ – Ademi 81′, Henriquez 89′)
Celtic – Astra 2:1 (Šćepović 73′, Johansen 79′ – Enache 81′)


sportsport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 24.10.2014. u 10:00