Van Gaal: Kostarika nas ne može iznenaditi

tačno.net
Autor/ica 5.7.2014. u 11:24

Van Gaal: Kostarika nas ne može iznenaditi

Trener Holandije Louis Van Gaal dao je jednu interesantnu izjavu novinarima danas. Novi strateg Manchester Uniteda izjavio je da njega Kostarika ne može da iznenadi!

Van Gaal je nastupio prilično samouvjereno pred novinarima na redovnoj konferenciji za štampu.

Cijeli svijet smatra Holanđane za najveće favorite u četvrtfinalu, ali ipak svi poštuju ono što je Kostarika uradila do sada.

Podsjetimo, Kostarika je bila potpuni autsajder u “grupi smrti” sa tri svjetska prvaka, koje je potpuno nadigrala i kao prva prošla dalje, a zatim bila i bolja od Grčke u osmini finala, poslije jedne od najboljih penal-serija u historiji svjetskih prvenstava.

Ipak, sve to ne brine preterano Van Gaala.

“Kostarika će igrati kao do sada, i mi ćemo igrati kao do sada. Poštujemo ih, ali mislimo da su dosta slični Čileu i Meksiku koje smo savladali, pa očekujem isti ishod i protiv njih.Ne bježimo od uloge favorita. Oni će pokušati da otupe oštricu našeg napada pritiskom na sredini terena, a čak i ako povedu imaćemo odgovor, kao i na prethodnim mečevima.Siguran sam da, ako ispoštujemo ono što smo dogovorili, prolazimo u polufinale”, jasan je Van Gaal.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 5.7.2014. u 11:24