Van Gaal sastavio listu pojačanja: Hummels, Reus i Kroos

tačno.net
Autor/ica 8.5.2014. u 08:34

Van Gaal sastavio listu pojačanja: Hummels, Reus i Kroos

Sezona iz noćne more bliži se kraju. Manchester United nekim je čudom uspio pobijediti Hull City (3:1) na oproštaju od Old Trafforda, a trener/igrač Giggs počastio je nastupom klince, 20-godišnjega Velšanina Lawrencea i dvostrukoga strijelca Jamesa Wilsona.

Dečko je sa 18 godina, pet mjeseci i pet dana postao četvrti najmlađi strijelac Manchester Uniteda (mlađi su bili samo Macheda, Welbeck i Rafael) i pamtit će taj debi cijeli život, no još više će se pamtiti kako United prvi put u Premier ligi nije uspio dosegnuti brojku od 11 domaćih pobjeda u sezoni.

Stoga će sljedeće sedmice imenovati novoga trenera s kojim će Manchester United sljedeće sezone prebrisati sve Moyesove brljotine. Nagađalo se da će već u nedjelju biti objavljen dolazak Van Gaala, ali to je prolongirano za možda dva dana. Van Gaal je trenutnou trodnevnom kampu holandske reprezentacije (samo igrači iz domaće lige) u mjestu Hoenderloo, i za utorak je najavio konferenciju za novinare. Nagađa se da je već sastavio listu pojačanja, a na njoj su Hummels, Reus i Kroos.

Na Old Traffordu sada traje iščekivanje, najviše generacije iz ‘92., koja se nada da bi mogla participirati u stručnom štabu. To su P. Neville, Scholes i Giggs, čovjek koji je sam sebe uveo u igru protiv Hulla i postavio još jedan nedostižan rekord: 110. put je u Premier ligi ušao kao zamjena.

Od Old Trafforda oprostio se Nemanja Vidić, novi igrač Intera.

Manchester United s njim u sastavu u 106 nastupa na Old Traffordu u 52 utakmice nije primio pogodak.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 8.5.2014. u 08:34