Večeras odluka o prvom finalisti Lige prvaka

tačno.net
Autor/ica 3.5.2016. u 10:28

Večeras odluka o prvom finalisti Lige prvaka

Nogometaši Bayerna večeras u Münchenu dočekuju Atletico Madrid u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka.

U prvom meču klub iz Madrida slavio je s 1:0 i nalazi se na korak do plasmana u finale i ponavljanja uspjeha iz sezone 2013./2014.

No, u Bayernu se nadaju da će uspjeti nadoknaditi zaostatak i nakon tri sezone proći u finale.

Treneru Josepu Guardioli ovo će biti posljednja domaća utakmica na klupi Bayerna u Ligi prvaka, s obzirom na to da od naredne sezone preuzima Manchester City. Španac želi da se s titulom prvaka Evrope oprosti od njemačkih navijača, ali priznaje da njegov tim očekuje težak posao.

Ne smijemo razmišljati koliko golova moramo da postignemo. Moramo prvo misliti na odbranu svog gola i kontroli igre. Atletico se dobro brani, a također je dobar u napadu. Teško je igrati protiv njih. Stvarat ćemo šanse, ali vjerovatno ne mnogo“, kazao je Guardiola.

Trener Atletico Diego Simeone kazao je da se rad tokom proteklih godina počeo isplaćivati te da sada na okupu ima iskusnu ekipu sa nekoliko novih igrača koji čine kompaktnu cjelinu.

Bili smo oštri u prvoj utakmici, a vidjet ćemo kako će biti u utorak, te koliko je Bayern oštar. Svaka utakmica je drugačija. Želimo pobijediti, to nam je plan. Želimo odigrati dobro i uživati u uspjehu“, navodi Simeone.

Atletico je pobijedio posljednjih sedam utakmica i 602 minute nije primio pogodak. S druge strane, Bayern je izgubio samo dva puta u prethodna 23 meča sa španskim klubovima.

Vjerovatni sastavi:

Bayern: Neuer, Lahm, Martínez, Boateng, Alaba, Alonso, Vidal, Costa, Ribéry, Müller, Lewandowski.
Atletico: Oblak, Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luís; Saúl, Gabi, Augusto, Koke, Griezmann, Ferando Torres.

U drugom uzvratnom susretu polufinala u srijedu igraju Real Madrid – Manchester City.

N1

tačno.net
Autor/ica 3.5.2016. u 10:28